La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha presentat aquest dijous el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (POUSC) 2020-2024 a les comarques de Lleida.
L’acte s’ha dut a terme a la Llotja de Lleida i ha comptat amb l’assistència d’alcaldes, regidors i tècnics dels ajuntaments lleidatans. El pla està dotat de 250 milions d’euros, dividits en dues línies de subvencions. La primera és de 160 milions i hi poden optar tots els ens locals.
La segona és de 90 milions i es destinarà a finançar projectes de municipis de menys de 5.000 habitants. En aquest sentit, Budó ha explicat que l’objectiu del Govern és el de “garantir l’equilibri territorial” i ha afegir que “això vol dir donar més suport als municipis petits”.
El darrer PUOSC es va acabar a la convocatòria 2008-2012, de manera que “en els dos darrers mandats, el món local no ha pogut disposar d’aquesta eina”, ha explicat Budó. Per aquest motiu, la recuperació del pla era “molt esperat” i “molt necessari” ja que es “recupera la capacitat inversora des de la Generalitat en els municipis” per poder fer “totes aquelles inversions per garantir uns serveis públics de qualitat”. “Estem contents i satisfets d’haver-lo pogut convocar enguany”, ha dit la consellera.
En total, el PUOSC 2020-2024 està dotat amb 250 milions d’euros, dividits en dues línies de subvencions. La primera, de 160 milions d’euros, està destinada a les inversions i la dotació màxima per municipi és de 250.000 euros. La segona, amb 90 milions d’euros, està destinada a acció territorial a municipis, entitats municipals descentralitzades i consells comarcals de menys de 5.000 habitants.
Segons Budó, “estem parlant sempre d’equilibri territorial i això vol dir posar més accent a donar suport a aquests municipis petits” i ha afegit que el pla ajuda a “garantir la capacitat inversora” dels municipis petits que “a vegades no tenen suficients recursos propis”.
El pla finança un percentatge de les actuacions que varia “en funció de la mida del municipi” ha explicat Budó. La consellera ha afegit que aquest percentatge encara no està calculat ja que “cal esperar a veure quina és la magnitud de les sol·licituds”. Budó, però, sí ha dit que “a les grans ciutats, com es el cas de Lleida” el cofinançament serà del 50% i “requerirà que la ciutat faci també una inversió”.
A la demarcació de Lleida poden optar al PUOSC 149 municipis, 6 consells comarcals i 10 entitats municipals descentralitzades (Seana, Baldomar, Fontllonga, Ametlla, Sucs, Santa Maria de Meià, Pla de la Font, Rocallaura, Raimat, Talladell i Gerb).
En el programa general d’inversions, hi poden optar tots els ens locals: 947 ajuntaments, 41 consells comarcals i 65 entitats municipals descentralitzades. En el programa de municipis petits i nuclis de població menors de 5.000 habitants hi poden optar 737 ajuntaments, 1 consell comarcal i 64 entitats municipals descentralitzades. (acn)
Aquesta web t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Teleponent com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Teleponent) dins de la UE.Veure política de privacitat de Webempresa. (https://www.webempresa.com/aviso-legal.html). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en direcció@teleponent.cat així com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://www.teleponent.cat/politica-de-privacitat/, així com consultar la meva política de privacitat.