Foto ACN

Més de 500 comensals han degustat el menú del ‘Dinar de Pagès’ de la primera jornada de la festa d’Era Mongetada 2016 que s’ha fet aquest dissabte a Bossòst. La celebració gastronòmica de la Vall d’Aran, que s’allargarà fins dilluns, ha coincidit amb la Fira Ramadera i el mercat d’artesans de Bossòst i, segons els organitzadors, ha comptat amb una gran afluència de públic.

Els actes d’Era Mongetada van començar aquest divendres amb el ja tradicional Sopar Solidari organitzat pel Grèmi d’Ostalaria dera Val d’Aran, on els assistents van degustar els plats elaborats pels restaurants participants a Era Mongetada. Durant el transcurs del sopar, el president del Gremi d’osatalaria, Ambròs Braberà va fer lliurament de la recaptació del Sopar Solidari de 2015 als representants de Rotary Club Catalunya i de Soroptimist Val d’Aran. Ambrós va anunciar que la recaptació del sopar Solidari d’Era Mongetada 2016 serà per a l’entitat ADDA (Associació de Discapacitats de la Vall d’Aran).

Aquest dissabte la celebració a Bossòst ha tingut com a plat fort el ‘Dinar de Pagès’, amb un menú que ha inclòs coca de verdura i esturió i garró de mongetes. El dinar ha acabat amb el taller de danses tradicionals a càrrec de Sarabat i un taller d’elaboració de la llana. Aquest vespre tindrà lloc la nit de pintxos, a càrrec d’Aitor Olabegoya, impulsor juntament amb Carlos Sanllehy d’Era Mongetada, i els concerts de música occitana amb els grups Gigi da Nissa (França) i Lou Seriol (Itàlia).

La festa continuarà aquest diumenge a Garòs. Començarà a les 12h amb la demostració del tractament tradicional de la mongeta i l’espai gastronòmic (Show-Cooking), amb la participació de Daniel Garner, xef del restaurant OKRA de Beijing i de Tony Botella, de l’TBTC de Barcelona, referent mundial de la cuina al buit, que ha elaborat una recepta de mongetes al buit, especial per a Era Mongetada 2016.

La Mongeta de Bossòst va rebre el 2014 l’homologació comercial per part del Ministeri d’Agricultura. Després d’un llarg procés d’investigació i recuperació d’una varietat desapareguda fa més de 200 anys, la Mongeta de Bossòst té el reconeixement de “Varietat Comercial”. Els experts la consideren una de les millors mongetes blanques perquè té poca pell, és mantegosa i té un gust semblant als fruits secs. Un dels seus valors afegits és que tota la producció, des de la recol·lecció fins a l’elaboració, es porta a terme de forma totalment artesanal.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teleponent t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Mediaponent, SL (Teleponent) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Mediaponent) dins de la UE.Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en direcció@teleponent.cat així com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://www.teleponent.cat/politica-de-privacitat/, així com consultar la meva política de privacitat.