aliments
Voluntaris distribuint menjar en caixes a la seu del Banc dels Aliments
El Programa d’ajuda alimentària a persones desafavorides va repartir l’any 2017 a la demarcació de Lleida un total de 909.840 quilos d’aliments, entre un total de 19.210 beneficiaris, per un valor econòmic de 860.573 euros.
El programa està cofinançat pel Fons d’Ajuda Europea a les Persones Desafavorides (FEAD) de la Unió Europea, que aporta el 85% del pressupost, mentre el govern espanyol assumeix el 15% restant.
El Banc dels Aliments de Lleida i Creu Roja Lleida són les entitats encarregades del repartiment dels aliments a prop d’una seixantena d’entitats de la demarcació, que posteriorment s’encarreguen de distribuir-los entre aquelles persones que més els necessiten.
En el conjunt de Catalunya, els aliments repartits en el marc d’aquest programa van ser 11.880.477 quilos, valorats en 11.181.671 euros, que van anar destinats a 222.571 beneficiaris.
La gestió estatal del Programa operatiu d’ajuda alimentària correspon al Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient a través del Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA), que és l’organisme competent en la compra dels aliments mitjançant procediment de licitació pública.

Les dades les ha donat a conèixer aquest dijous la subdelegada del govern de l’Estat a Lleida, Inma Manso, durant la jornada ‘Programa d’ajuda alimentària per a les persones més desfavorides’, que s’emmarca dins la Setmana de l’Administració Oberta, que promou el Ministeri d’Hisenda i Funció Pública entre els dies 7 i 11 de maig.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here