Els guardonats amb els premis als millors olis de la Fira 2018

El director general d’Alimentació Qualitat i Industries Agroalimentàries, Carmel Mòdol, ha proclamat aquest divendres a la tarda els millors olis de la 55a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues que, segons el Panell de Tasts Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya, han estat el de Camins de Verdor, en la categoria Fruitat Verd Amarg, on ha atorgat un accèssit a Mas del Clos; en la categoria Fruitat verd Madur ha estat el del Molí Gabriel Alsina i ha aconseguit un accèssit al Molí del Pau. Finalment, en la categoria Fruitat Verd Dolç, l’oli guanyador ha estat el de Mas Montseny, amb un accèssit per l’Arbequina i Secció de Crèdit. Mòdol ha estat acompanyat per l’alcalde de les Borges Blanques Enric Mir i pel president de la DOP Les Garrigues.

La resta de la jornada ha estat marcada pel dinar popular d’arròs amb oli i safrà de les Garrigues, per un Tast d’Olis professional i un taller de cuina per a petits xefs. Finalment aquest divendres l’Espai Gastronòmic de la fira ha compta amb el primer dels xou cookings previstos, a càrrec del xef Fran López, amb dos estrelles Michelin pels restaurants Xerta de Barcelona i Villa Retiro de les Terres de l’Ebre.

La jornada de dissabte

Pel que fa a la jornada de dissabte a les 11.30 hores es signarà un protocol de col·laboració entre el Rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, i el president del Patronat de Fira de Les Garrigues, Enric Mir. A les 12 hores es dura a terme l’agermanament de la DOP Les Garrigues amb l’Associació Catalunya Contra el Càncer de Lleida. Igualment a les 13 hores la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol de Lleida durà a terme una caragolada solidaria a benefici de Càritas; i a les 14 hores hi ha prevista una cassola de tros popular.

Per la tarda, a les 18 hores es durà a terme l’agermanament de la Fira de l’Oli i les Garrigues amb la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d’Agramunt, que comptarà amb l’apadrinament del periodista i escriptor Francesc Canosa, i de la consellera d’Agricultura Meritxell Serret. A les 19 hores hi ha prevista una nova demostració gastronòmica del xef Xixo Castaño, del restaurant Malena de Gimenells, amb una estrella Michelin. A les 21 hores hi haurà l’acte de lliurament dels premis a les millors iniciatives comercial, empresarial i turística de les Garrigues, així com els diplomes al millor disseny d’estand i de producte. La jornada finalitzarà, a partir de les 12 de la nit, amb el Concert de l’Oli a càrrec del grup Txarango.         

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teleponent t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Mediaponent, SL (Teleponent) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Mediaponent) dins de la UE.Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en direcció@teleponent.cat així com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://www.teleponent.cat/politica-de-privacitat/, així com consultar la meva política de privacitat.