Previsió dissabte 24 Ponent

Previsió dissabte 24: Ens espera un dissabte amb un cel completament serè a Ponent durant tota la jornada. Pel que fa al Pirineu i Prepirineu el cel estarà serè fins al migdia, a partir de llavors el cel s’anirà ennuvolat hi anirà deixant un cel entre mig i molt ennuvolat el que resta de jornada. No precipitarà enlloc. Les temperatures mínimes seran molt semblants a les de divendres, encanvi les temperatures màximes seran lleugerament més altes.

Previsió dissabte 24 Ponent
Previsió dissabte 24 Pirirneu

Previsió diumenge 25: Ens espera un diumenge amb un cel completament serè a tota la província de Lleida. Les temperatures mínimes seran molt semblants a les de dissabte, encanvi les temperatures màximes seran lleugerament més altes.

Previsió diumente 25-Pirineu
Previsió diumenge 25-Ponent

Informació i mapes: Josep Carrera

Per la seva banda, el Servei Meteorològic de Catalunya informa que un potent anticicló situat als països nòrdics donarà lloc a l’arribada d’una massa d’aire molt fred, que afectarà Europa amb temperatures extremadament baixes durant la setmana vinent. La combinació d’aquest anticicló amb una profunda depressió centrada a les Açores causarà precipitacions en forma de neu a cotes baixes a Catalunya.
Tot i que encara hi ha certes discrepàncies en els models a mitjà termini, aquests indiquen que la bossa d’aire fred es mourà cap a latituds més baixes i afectarà Catalunya entre dimarts 27 i dimecres 28. En aquest escenari es preveu un episodi de neu extens, amb una cota que podria baixar fins a nivell de mar. Els gruixos acumulats en tot l’episodi podran ser d’entre 0 i 5 cm a punts del litoral, entre 5 i 15 cm al prelitoral i a la depressió Central i entre 15 i 30 cm al Pirineu i Prepirineu, sobretot al vessant sud. La cota de neu pujarà a partir de dimecres a migdia, i dijous les precipitacions en forma de neu s’aniran restringint al Pirineu i Prepirineu.
A més, dimarts i dimecres seran dies molt freds, tant de dia com de nit, amb glaçades que seran febles i puntuals a punts del litoral i entre moderades i fortes a l’interior.
Davant d’aquesta predicció, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès preavisos de Situació Meteorològica de Perill per neu i fred per dimarts 27 i per dimecres 28 de febrer.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here