
En aquesta faula per a tota la família que ara arriba al mercat domèstic, Conorm que només té tretze anys, sap perfectament què va a passar poc després de la mitjanit. Va a tenir el mateix malson una altra vegada, aquest “malson ple de foscor, de vent i de crits”. Ha estat així des que la seva mare va caure malalta. Encara que aquesta nit sembla diferent. Conor escolta una veu que li crida des del jardí. Enfront de la casa hi ha una antiga església, amb el seu cementiri… i un vell arbre, un teix que s’ha transformat en un monstre davant els ulls de Conor. De la mà d’aquesta criatura, Conor emprèn nit darrera nit una nova aventura per fugir de les seves pròpies pors… fins que reuneixi el valor suficient per enfrontar-se al seu pitjor malson, a la seva pròpia història: la veritat.
Per a J.A. Baiona ‘Tots tenim històries. Històries que descobrim de nens. Històries que relatem de grans. Algunes ens ajuden a explicar-nos i unes altres, a entendre’ns. Però, què fa d’un relat una bona història? Què fa que algunes històries quedin gravades en la nostra ment per sempre?.
Li estava donant tombs a aquestes preguntes quan vaig descobrir “Un monstre ve a veure’m”, el llibre de Patrick Ness. La novel·la em va impactar, em va arrossegar immediatament per la seva profunditat emocional i psicològica. En ella coincidien alguns temes que ja apareixien en les meves anteriors pel·lícules (El orfanato, Lo impossible), i vaig trobar una profunda reflexió sobre el poder de les històries. Vaig decidir que seria el meu següent film. A més de convidar-me a explicar una història preciosa, m’anava a permetre submergir-me en un treball que llancés llum sobre el sentit últim de la meva professió’.
La gènesi d’Un monstre em ve a veure està en les notes que va deixar l’escriptora anglesa Siobhan Dowd abans de la seva defunció als 47 anys víctima de càncer de mama. Entre els projectes que Dowd va deixar a la seva inesperada marxa estava la novel·la Un monstre em ve a veure, de la qual tenia l’argument central i diverses idees sobre com abordar la història. Denise Johnstone-Burt, l’editora de Walker Books, prestigiosa companyia especialitzada en llibres infantils, va decidir seguir endavant amb el llibre. Per a això va escollir a Patrick Ness (nascut a Estats Units però establert des de fa anys a Anglaterra). L’autor ha escrit tant novel·les per a adults com a llibres juvenils. Entre aquests últims destaca la seva premiada trilogia de ciència ficció distópica Chaos Walking, que inclou els títols The Knife of Never Letting Go (2008), The ask and the answer (2009) i Monsters of Men (2010), i el seu últim llibre, The Rest of us Just Live Here (2015).
La pel·lícula ha estat guanyadora de nou premis Goya i vuit premis Gaudí, entre altres.
Teleponent t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Mediaponent, SL (Teleponent) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Mediaponent) dins de la UE.Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en direcció@teleponent.cat així com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://www.teleponent.cat/politica-de-privacitat/, així com consultar la meva política de privacitat.