Morgan
Un fotograma de la pel·lícula amb Anya Taylor Joy
La Paeria ciutat neta
Globallleida-Àrea d'emprenedoria i empresa-
Morgan
Caràtula de la pel·lícula (20th. Century Fox)

Una empleada especialitzada en resolució de problemes empresarials (Kate Mara) és enviada a una ubicació remota i molt secreta, on investigarà i avaluarà un aterridor accident. S’assabenta que el succés va ser provocat per un humà –aparentment innocent– que suposa un misteri carregat, alhora, d’infinites promeses i d’incalculables perills.
Aquest misteri és Morgan, la següent etapa de l’evolució humana; un ser producte de l’enginyeria genètica i dotat d’un ADN sintètic. A l’edat d’un mes, ella caminava i parlava; a la de sis mesos, va superar les expectatives més desgavellades dels seus creadors. Morgan és enigmàtica i impredictible, un ser creat en laboratori amb capacitat emocional i trets contradictoris que difuminen la línia que separa a un ésser humà d’un sintètic.
Però, què succeeix quan la creació supera al creador?. I què és més perillós, aquesta meravella creada mitjançant enginyeria genètica o l’empresa que supervisa el seu desenvolupament?
Morgan ha estat produïda per Ridley Scott i dirigida per Luke Scott, porta al mercat domèstic, després del seu pas pel cinema, una experiència emocionant, visceral i intensa.
Director d’anuncis que també ha treballat en diversos llocs en les pel·lícules del seu pare, Ridley, Luke debuta com a director de llargmetratges en Morgan. Els temes del relat troben un clar ressò en el jove realitzador, el curtmetratge del qual, Loom, filmat en 4K 3D, va ser una espècie de precursor de Morgan. Algunes de les idees examinades en Loom van ser desenvolupades en el guió original que el guionista Seth Owen va escriure per a Morgan, i que va passar a formar part de la prestigiosa Llista Negra de 2014 de la indústria cinematogràfica, recopilada anualment entre els suggeriments de més de 250 executius del sector, que aporten els noms dels seus guions favorits escrits durant l’any.
Scott es va sentir intrigat per l’inusitat enfocament d’Owens sobre algunes de les grans qüestions científiques del nostre temps: Si la intel·ligència artificial arriba a ser tan perspicaç, si no més, que la dels humans, què tindrem llavors que oferir? Serien els éssers artificials, com Morgan, el següent salt de la nostra evolució?
De forma fins i tot més expressiva, Scott es preguntava: “Què és el que ens mou a produir o reproduir sintèticament a un ésser humà? Aquestes són qüestions que abasten la fe, la moralitat, la ciència i la tecnologia”.

ilerdent

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teleponent t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Mediaponent, SL (Teleponent) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Mediaponent) dins de la UE.Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en direcció@teleponent.cat així com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://www.teleponent.cat/politica-de-privacitat/, així com consultar la meva política de privacitat.