premi
Ventura Pons, a la catifa vermella, abans de rebre el Premi Mayahuel del Festival de cinema de Guadalajara per la seva trajectòria
El Museu de Lleida i el director de cinema Ventura Pons han estat distingits amb el 29è Premi Jaume d’Urgell

Es tracta d’un premi que concedeix l’Ajuntament de Balaguer i que reconeix la trajectòria de persones o entitats que, amb la seva tasca, hagin contribuït a l’enfortiment i projecció de les relacions culturals o d’amistat entre els Països Catalans.

En aquesta ocasió, el jurat va ser integrat per membres del món cultural i associatiu del país. A més, va estar presidit per l’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal. Aquests, van decidir concedir el premi ex-aequo a Ventura Pons. Pons ha estat reconegut per la seva trajectòria com a reconegut director de cinema, guionista i productor català. I al Museu de Lleida, “per la seva tasca i lluita en favor de la unitat de l’art de la Franja; especialment en el que fa referència a l’art del Monestir de Sixena”.

L’entrega del Premi Jaume d’Urgell es durà a terme el diumenge 27 de maig al vespre al convent de Sant Domènec de la capital de la Noguera. L’acte estarà amenitzat per l’Orfeó Balaguerí.

El 2017, l’Església de Sant Domènec va ser l’escenari del lliurament de la 28a edició. El guardó es va atorgar ex-aequo a Pagès Editors i a Vicent Marzà, conseller d’educació de la Generalitat Valenciana.

ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here