El Centre d’Observació de l’Univers (COU) del Montsec, a Àger (Noguera), ha acollit aquest dimecres la presentació de la tercera edició del menú astronòmic que s’ofereix al restaurant del Monestir de les Avellanes, situat a pocs quilòmetres d’aquest equipament. Els plats combinen productes molt coneguts però als quals el xef Boby Cabral els ha donat la volta i els ha presentat en un format que volen reflectir fenòmens de l’univers com el Big Bang, l’aurora boreal, un bòlid o un forat negre. El director del Monestir, Robert Porta, ha remarcat que l’objectiu d’aquest menú és atraure turistes interessats en descobrir l’astronomia a través d’una ”vessant pedagògica” com és la gastronomia, al mateix temps que també poden conèixer el COU i el mateix Monestir.

El director del COU del Montsec, Salvador Ribas, ha explicat que el menú astronòmic pretén lligar alguns conceptes d’astronomia per reflectir fenòmens del nostre univers. En aquest sentit, ha assenyalat que està elaborat amb ”productes molt coneguts i estàndards”, però als que el xef Boby Cabral del Monestir de les Avellanes els ha donat la volta i una nova combinació que ha fet que passin de formar part d’un ”menú estàndard a un menú astronòmic”.

Així, l’aperitiu porta per nom ‘Big Bang‘, i el conforma una mini torrada amb sobrassada, ou escaldat i sal de pernil. El xef s’ha inspirat en aquest fenomen a través del moment en què el comensal agafa la cullera per partir per la meitat l’ou i en surt tot el rovell líquid. El primer plat és ‘l’Aurora Boreal‘, i és un arròs negre amb gambes i allioli, sobre una capa de carpaccio de gamba. En aquest cas, el xef s’ha servit d’una beixamel a la qual li ha donat un toc de colorant blau per tal de representar així aquest fenomen en forma de brillantor que apareix al cel nocturn.

El segon plat porta per nom ‘Bòlid‘ i està conformat per carn de vedella sobre un hort vegetal, parmentier de mostassa antiga i ceba caramel·litzada. Finalment, els postres són el ‘Forat negre‘, i parteixen d’un gelat de violeta sota una cúpula de xocolata negra que posteriorment és ruixada amb xocolata calenta per tal que a poc a poc es vagi obrint el forat que deixa veure el gelat.

La presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Concepció Cañadell, que ha presidit l’acte de presentació d’aquest 3r menú que es pot degustar per un preu de 27 euros al Monestir de les Avellanes, ha mostrat la seva satisfacció per la sinèrgia creada entre el sector privat i l’Administració, en aquest cas amb el Monestir, per impulsar una iniciativa que representa un atractiu turístic per a la zona.

Text i imatges: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teleponent t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Mediaponent, SL (Teleponent) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Mediaponent) dins de la UE.Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en direcció@teleponent.cat així com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://www.teleponent.cat/politica-de-privacitat/, així com consultar la meva política de privacitat.