l'anglès
Globallleida-Àrea d'emprenedoria i empresa-

Espanya es col·loca en la posició número 33 de l’índex mundial del domini de l’anglès segons l’informe EFEPI2021 amb un nivell mitjà i a la cua d’Europa (posició 25 de 35).

Un grup d’experts de BeKith, l’acadèmia referent en ensenyament de l’anglès a través dels valors i amb un recorregut de 40 anys sobre el terreny, ha elaborat una anàlisi diagnòstica de les raons que converteixen l’anglès encara avui en una assignatura pendent.

El grup d’experts està format per docents, educadors i psicòlegs que coneixen centenars de casos reals en el camí de l’aprenentatge de l’idioma més parlat del món.

En termes generals, un dels obstacles més importants que s’observen en l’ensenyament de l’anglès és l’educació social i emocional, “una mancança, en general, de la societat”, segons Romina Toro, Project and Training manager de BeKith: “la disposició per a aprendre depèn de les emocions”.


Dèficit d’educació emocional

Seguint aquesta línia, diferents estudis que analitzen la relació entre l’educació emocional i la capacitat d’aprenentatge han demostrat que s’aconsegueixen millors resultats quan s’implica emocionalment l’alumnat. Una educació que tingui en compte les seves emocions i fins i tot els seus valors donaria com a resultat una receptivitat molt major i, en conseqüència, un millor nivell de coneixement de l’idioma.

La càrrega emocional dels nens en un dia de pluja en el qual no han pogut sortir a jugar al pati, és diferent a la d’un dia assolellat, i això es nota”. En aquests casos, el professorat ha de ser capaç de captar el clima emocional del grup i actuar en conseqüència adequant la lliçó del dia.

Falta de flexibilitat en la metodologia d’ensenyament

En relació amb la manca anterior, els experts de BeKith apunten també al fet que la metodologia d’ensenyament que s’aplica en l’actualitat en les classes d’anglès no és prou flexible per a adaptar-se a les necessitats de cada grup. El sistema no permet tenir en compte els estats d’ànim i el context particular, la qual cosa repercuteix negativament en la receptivitat dels alumnes i, per tant, en el nivell general de coneixement de l’idioma.

Rigidesa en l’ús d’eines educatives

Al fil de la falta de flexibilitat en la metodologia, no es pot perdre de vista que el tradicional model educatiu basat en el llibre (o al costat d’una eina digital bàsica) continua evidenciant les mancances per a convertir l’anglès en una assignatura atractiva.

Por a la conversa

El speaking continua sent el gran repte a l’hora de posar en pràctica el coneixement de l’anglès. Això es deu a alguns nens i nenes manquen de la confiança necessària per a llançar-se a aplicar els coneixements en forma de conversa. Aquesta mateixa manca llastra el seu anglès oral també durant l’etapa adulta.

Falta d’autoconfiança

La por de llançar-se a parlar deixa en evidència una falta d’autoconfiança en la persona; la por de cometre errors té com a base una metodologia d’aprenentatge que no presta suficient atenció a l’autoestima dels alumnes i les alumnes.

Falta d’un perfil específic de professorat

A les mancances del sistema i la metodologia que han observat des de BeKith se suma la falta de professors especialitzats en l’ensenyança de l’anglès, d’una banda, i de l’educació emocional, per un altre. Durant els primers anys de l’escolarització, entre els 3 i 11 anys, és quan els nens incrementen notablement les seves capacitats comunicatives.

Per a això és necessari que els professors comptin també amb una formació en neurodidàctica que els permeti conèixer com aprèn el cervell i quina és la millor manera d’ensenyar en cada etapa.

Absència de grups reduïts

Finalment, el nombre d’alumnes que s’estableix per aula afecta també directament a la capacitat d’aprenentatge. Els grups escolars, amb models d’uns 25 alumnes per classe, registren nivells d’aprenentatge i rendiment molt diferents entre si, la qual cosa converteix la tasca d’ensenyar anglès en una tasca molt difícil.

Romina Toro subratlla que, a l’hora d’aprendre anglès, és fonamental “fer emocionant l’aprenentatge”, incorporant dinàmiques i metodologies que trenquin amb les mancances esmentades.

Així, una educació basada en l’enfortiment de bons valors personals i socials aconsegueix atorgar als alumnes d’una formació completa que té com a resultat un aprenentatge més significatiu.

Sobre Bekith                                                                                                   

BeKith és una empresa pionera en ensenyament de l’anglès extraescolar. A través dels seus 40 anys de recorregut, nascuda en 1982 com Kith i des de 2020 com BeKith, ha format a més de 100.000 alumnes i s’ha convertit en l’empresa amb major presència en col·legis i centres educatius de Catalunya (67 col·legis) i al País Basc (17 col·legis).

Actualment és referent en l’ensenyament de l’anglès amb valors i aplica una metodologia que posa a l’alumne, el seu aprenentatge en anglès i en emocions, en el centre.

ilerdent

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teleponent t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Mediaponent, SL (Teleponent) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Mediaponent) dins de la UE.Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en direcció@teleponent.cat així com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://www.teleponent.cat/politica-de-privacitat/, així com consultar la meva política de privacitat.