Les persones que han estat citades pels Mossos d’Esquadra a Lleida per les protestes que van tenir lloc després de la detenció de Carles Puigdemont s’han acollit al seu dret de no declarar.

Finalment han estat set les persones cridades per la policia que els acusa de desordres públics en el cas dels qui van participar a la concentració davant la subdelegació del govern espanyol el 25 de març, i d’un delicte de danys per cremar rodes a l’autovia en el cas de la persona que ha estat citada pel tall a l’A-2 el 26 de març.

En aquest cas arrel d’una denuncia presentada pel Ministeri de Foment. Els advocats que han representat aquestes persones han lamentat que desconeixen les diligències sobre aquest cas i que per tant no saben si es tracta d’una investigació ”general” o per ”determinar si hi ha alguna estructura als CDR’s”.

Igualment, també han assenyalat que desconeixen si la investigació la impulsen directament els Mossos d’Esquadra o no. Cap de les persones citades, entre les quals hi havia el raper Pablo Hasél, ha estat detinguda.

Els citats a declarar havien de comparèixer a la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Lleida a partir de dos quarts de deu del matí. A les portes de les dependències policials s’hi ha concentrat una vintena de persones convocades pel Comitè de Defensa de la República (CDR) de Lleida els han volgut donar suport. Dos advocats membres de l’Advocacia per la Democràcia, Mireia Pardell i Josep Maria Pocino, els han assistit.
Tots els citats s’han acollit al seu ”dret constitucional” de no declarar, ha explicat Pardell, que també ha afegit que per aquest motiu no han pogut tenir accés als atestats. A partir d’aquí haurà de ser el jutge instructor qui decideixi si continua tirant endavant la causa i si per tant, s’hauran de fer declaracions als jutjats.

En aquest sentit, Josep Maria Pocino ha explicat que com que els investigats han manifestat davant la policia que no farien cap declaració ”desconeixem les preguntes que volen formular així com els fets concrets que se’ls imputa”.

Pocino ha lamentat aquesta falta d’informació ja que no saben si se’ls acusa de ser autors d’algun tipus de violència i per tant ”s’està vulnerant el seu dret de defensa”. En aquest sentit, l’advocat ha recordat que a la concentració del 25 de març a Lleida hi havia milers de persones i ”s’hauria de saber quin fet s’imputa a cadascú dels acusats o per contra s’hauria de detenir a tothom”.

Relacionat amb la concentració del 25 de març a la plaça de la Pau, els Mossos han detingut entre dilluns i dimarts sis nois (cinc de Lleida i un d’Alcarràs), que van quedar en llibertat després de declarar a comissaria i que estan a l’espera que se’ls citi a declarar al jutjat. Estan acusats de delictes de desordres públics i atemptat als agents de l’autoritat. (acn)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here