Mig miler de persones s’han concentrat aquest vespre davant de la subdelegació del govern de l’Estat a Lleida per rebutjar les cinc detencions efectuades aquest dilluns pels Mossos d’Esquadra amb motiu de la protesta convocada, també a la plaça de la Pau, pels Comitès en Defensa de la República (CRD) de Lleida, el dia de la detenció a Alemanya de Carles Puigdemont, el 25 de març passat.

Segons la policia, se les acusa de desordres públics i atemptat als agents de l’autoritat i han quedat en llibertat després de declarar a comissaria. Tot i això, des dels CDR afirmen que han estat quatre les detencions aquest dilluns a Lleida, a més d’altres cinc que han estat citades a declarar arran de la concentració del 25 de març a la capital del Segrià.

Durant la protesta d’aquest dilluns, els participants han desplegat una pancarta amb el lema “La solidaritat és la nostra millor arma. Totes som CDR”. Els Mossos han blindat amb tanques l’accés a la subdelegació per evitar que els assistents poguessin trencar el cordó policial i arribar fins a les portes de l’edifici, tal com va succeir durant la concentració del dia en què es va detenir Puigdemont.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here