L’alcaldable per Lleida del PDeCAT, Toni Postius, ha insistit aquest dimarts en la voluntat de teixir una llista electoral per a les municipals del 2019 el màxim de ”transversal” possible. Després de mantenir una reunió ahir dilluns amb Carles Puigdemont a Waterloo, Postius ha descartat concretar sobre la marca electoral amb que es presentarà als comicis i ha dit que ”aquest no és el tema ara mateix”. En aquest sentit, ha deixat clar que ha estat elegit pel PDeCAT per encapçalar la llista i que més endavant ”el partit decidirà sota quin paraigües concorre a les urnes”. Postius s’ha mostrat a favor d’escoltar ara el màxim de gent i fer créixer ”un moviment que sigui el màxim d’ampli i representatiu de la societat lleidatana”. Per l’alcaldable, l’actual govern municipal d’Àngel Ros ”s’ha posat d’esquenes al país, al Govern i al que estava passant al conjunt de Catalunya”.

Un dels màxims objectius de Postius si aconsegueix ser alcalde de Lleida al 2019 serà ”capgirar aquesta situació i que la màxima institució de la ciutat recuperi l’orgull i la dignitat que han mirat de prendre-li el tripartit del 155 i l’alcalde Ros”. Postius ha explicat que està fent trobades amb gent de la societat lleidatana per incorporar persones a la seva futura llista. L’objectiu és sumar esforços ”entorn a un projecte que pugui recuperar la dignitat de la Paeria”. Assegura que ha detectat moltes ganes de canvi en molts àmbits de la ciutat, i voluntat de participar en aquest canvi. Això, segons Postius, es pot fer des de molts àmbits, comprometent-se políticament o ajudant des de fora”, i ha remarcat que per tot plegat, també compta amb els actuals regidors ”perquè tothom aporti el seu gra de sorra”.

Sobre la trobada amb Carles Puigdemont a Bèlgica, Postius ha destacat que va veure’l ”fort i determinat”. En aquest sentit, ha assegurat que ”l’exili no ha restat en ell ni un punt de la seva convicció en l’aposta per la República i creu que Lleida ha de tenir un paper determinant i protagonista en la construcció del nou país”. (acn)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here