L’Esquerra Independentista ha dut a terme la tradicional ofrena floral de la Diada al Roser. Enguany però ha estat la primera vegada que ho han fet amb l’espai ja convertit i funcionant com a Parador Nacional i en aquest sentit, el regidor de la Crida-CUP a la Paeria, Pau Juvillà, ha criticat la falta d’espai que s’ha deixat a l’entrada de l’antic convent per poder dur a terme les ofrenes. Els col·lectius independentistes han arribat al Roser en una marxa que estava encapçalada per una pancarta de rebuig al Parador i fent sonar gralles. Una vegada arribats han enganxat estelades als diferents punts de l’entrada de l’edifici on hi havia senyalització de l’empresa Paradores. Després de fer l’ofrena, Mercè Ciutat, destacada membre del teixit associatiu de la ciutat, ha llegit un manifest i tot seguit s’ha cantat els Segadors.

Pau Juvillà ha criticat que l’espai que ha quedat al Roser per fer les ofrenes florals de la Diada ha quedat reduït a un ”trist vestíbul” i ha lamentat que això és el que suposa ”privatitzar” un espai que havia estat una escola i un museu. En aquest sentit ha assegurat que l’Esquerra Independentista, malgrat tot, ”ha vingut i continuarà venint” per reivindicar les llibertats nacionals i socials de Catalunya.

De la seva part, el també regidor de la Crida-CUP, Francesc Gabarrell, ha destaca la importància de la Diada d’aquest any per la proximitat de l’1-O i ha fet una nova crida a l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, a què cedeixi espais municipals per poder fer el referèndum.

Text i vídeo: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here