Amb l’objectiu de millorar la continuïtat d’atenció a domicili davant les situacions de crisi dels pacients més fràgils i donar-los una resposta més efectiva durant el cap de setmana i els festius, la Regió Sanitària Lleida ha posat en marxa un dispositiu de suport a l’atenció primària integrat per professionals de diferents perfils i entitats proveïdores de salut, que treballen coordinats sota el Projecte territorial d’atenció domiciliària integrada en cronicitat i complexitat (ADIC).
L’ADIC és un dispositiu que amplia l’activitat assistencial que els equips PADES fan des de fa anys i s’estructura en dos equips assistencials formats per metge i infermera, que desenvolupen la seva feina en forma de xarxa per tota la regió sanitària i sempre en coordinació amb els equips d’atenció primària i del Programa d’atenció domiciliària i equips de suport (PADES).
El dispositiu està actiu els caps de setmana i festius, de 8 a 20h, i l’integren professionals experts en cronicitat i complexitat dels diferents nivells assistencials que treballen en atenció domiciliària (atenció primària, PADES, hospitalització domiciliària i atenció intermèdia).
Les derivacions provenen majoritàriament dels equips d’atenció primària, del CUAP, del PADES, d’hospitalització a domicili, de residències de gent gran i també de les urgències de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova.
En cas necessari, aquests professionals poden programar una visita de continuïtat amb l’equip de referència d’atenció primària o amb l’equip que ha fet la derivació.
D’aquesta manera queda garantida la longitudinalitat de l’atenció tant si el pacient es troba al seu domicili com en un dispositiu residencial.
Des de la posada en funcionament del programa el gener de 2022, s’han fet 579 visites a domicili, amb una mitjana de 50-60 atencions cada cap de setmana.
A més, s’han realitzat 1.840 seguiments telefònics.
Els perfils de pacients més habituals han estat persones amb patologia crònica en situació de descompensació per problemes respiratoris o cardíacs, amb demència, amb malaltia crònica avançada o també en situació de final de vida.
El Programa ADIC s’emmarca en l’estratègia del Pla de Salut 2021-2025 de la Regió Sanitària Lleida encaminada a la integració de l’atenció en salut i, en concret, en l’objectiu de crear xarxes territorials d’atenció integrada per garantir una millor accessibilitat i resolució.
Teleponent t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Mediaponent, SL (Teleponent) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Mediaponent) dins de la UE.Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en direcció@teleponent.cat així com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://www.teleponent.cat/politica-de-privacitat/, així com consultar la meva política de privacitat.