
L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, van anunciar dijous passat un acord per facilitar el vot a la capital catalana però no van donar a conèixer el contingut de l’acord. Colau es va limitar a dir que no entrava en contradicció amb l’informe del secretari municipal, que avisava que cedir locals vulnera les resolucions del Tribunal Constitucional (TC).
Fonts de l’Ajuntament han explicat a l’ACN que el consistori va traslladar al Govern la voluntat de facilitar l’1-O “sense posar en risc la institució ni els servidors públics”. En aquest sentit, apunten que la Generalitat es va comprometre a complir aquestes premisses i que la logística de la convocatòria correspon a la Generalitat, a qui l’Ajuntament atribueix precisar el desenvolupament de l’1-O.
El Govern ha fet públics a través d’una web els punts de votació el dia després d’una operació de la Guàrdia Civil amb 15 persones detingudes, entre alts càrrecs i treballadors del Govern. En els últims dies, diferents operacions també han decomissat 45.000 sobres amb les notificacions per a les meses electorals i més de 10 milions de paperetes del referèndum.
A diversos municipis, com ara Mataró, Sant Andreu de Llavaneres, Sabadell o Cubelles els centres de votació són habituals d’altres comtesses electorals. Hi ha escoles concertades o edificis municipals que havien estat centres educatius o que encara ho són.
A Barcelona hi ha centres de titularitat compartida, com ara el CEIP Josep Maria Jujol, que forma part del consorci d’Educació, participat en un 60% per la Generalitat i en un 40% per l’Ajuntament. I també edificis de titularitat de la Generalitat, com ara centres de Formació Professional.
A les comarques de Ponent moltes de les meses electorals també estan situades a centres habituals de votació. Hi ha centres concertats, centres de titularitat de la Generalitat o casals.
A Lleida, un dels municipis on l’alcalde no ha volgut participar en l’organització del referèndum, hi ha locals que no són habituals, com ara centres d’atenció primària o centres educatius de la Generalitat.
A les comarques gironines els locals de votació s’han situat a casals d’avis, per exemple a Celrà, a escoles públiques, com a Salt, o a instituts, com a Figueres.
Al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre molts dels locals de votació són els habituals d’altres comicis. Hi ha escoles, teatres, casals o instituts, tot i que també hi ha meses electorals en algun alberg de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat), de titularitat pública. (acn)
Teleponent t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Mediaponent, SL (Teleponent) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Mediaponent) dins de la UE.Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en direcció@teleponent.cat així com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://www.teleponent.cat/politica-de-privacitat/, així com consultar la meva política de privacitat.