El 130è president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha difós un vídeo en què reivindica Sant Jordi com una diada de “cultura i fraternitat”.
“És una de les aportacions que som capaços de fer com a poble i és la manera que tenim d’explicar com volem ser i de quina manera volem continuar vivint com a catalans però també oberts al món”, ha assegurat des de Berlín el també líder de JxCat. Puigdemont també ha animat la ciutadania a celebrar la diada malgrat la situació “d’excepcionalitat” i gaudir-la encara que hi hagi persones a la presó i a “l’exili” que no hi podran ser presents.
A més, Puigdemont ha destacat que Sant Jordi és el moment en què es pot veure “en tota efervescència” la creativitat literària i l’impuls editorial del país. En aquest context, ha animat a fer de la cultura i la rosa un dels vehicles d’expressió de la identitat de Catalunya i de la “voluntat de ser”.

A través del vídeo, Puigdemont ha afirmat que des de fa molts anys Sant Jordi s’ha convertit en una diada de “cultura i fraternitat” i ha afegit que en els darrers anys aquesta jornada “genuïnament catalana” ha traspassat fronteres i se celebra cada vegada més en més llocs del món.

Segons Puigdemont, la cultura és un dels vectors de construcció de la societat catalana i ha animat a celebrar la diada de Sant Jordi malgrat “l’excepcionalitat”.

ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here