ilerdent
San Miguel marida a la perfecció amb les propostes gastronòmiques dels Germans Torres. Així de clar va quedar ahir a la tarda al showcooking dels bessons més mediàtics dels fogons, Sergio i Javier Torres. Dues estrelles Michelin que van brillar amb llum pròpia al nou espai cerveser de San Miguel a Lleida, ubicat al Centre de Producció, on s’hi van convocar una quarantena de persones. 

Els reputats xefs Sergio i Javier Torres, ambaixadors de San Miguel, van elaborar en un directe tranquil que van compartir amb xefs i influencers gastronòmics lleidatans dues propostes: ‘Calamar curat amb Caviar’, que van maridar amb San Miguel Magna i ‘Praliné de tonyina’ que van maridar amb San Miguel 1516. Una experiència de cuina creativa amb tècnica, fons, producte, sabor i proximitat que va conquerir els paladars dels assistents. Sergio Torres va reivindicar la importància del temps a la cuina per obtenir el sabor, així com el producte de proximitat. 

Els assistents van poder degustar presentacions originals i elaborades in situ pels dos xefs: ‘Papallona de romer’, ‘Pa amb tomàquet i pernil’, ‘Gambetes a l’allet’, ‘Tonyina roja i shisho’, ‘Ravioli amb foie i castanya’, ‘Arròs de peix’, ‘Tartaleta de yuzu’ i també  ‘Bescuit de xocolata i cervesa’.

Els Germans Torres, ambaixadors de San Miguel

Bessons nascuts a Barcelona el 1970, Javier i Sergio Torres tenen clara la seva vocació culinària des de la seva infància. Gràcies a ella, una excelsa formació i també el tractament del producte des de la reflexió tècnica i sensorial, van aconseguir amb el seu restaurant Dos Cielos Barcelona dues estrelles a l’edició 2018 de la Guia Michelin, i després del seu tancament, van renovar dues estrelles per al seu nou restaurant, Cocina Hermanos Torres, a la Guia Michelin 2019.

Als vuit anys ja tenien clar que volien ser cuiners, gràcies a la influència de la seva àvia Catalina, que cuina, que va començar cuinant en cases senyorials de Linares (Jaén), per seguir fent-ho per la burgesia quan es va traslladar a Barcelona. Amb les coses tan clares, Javier i Sergio Torres (Barcelona, ​​1970) van passar a l’escola de cuina amb catorze anys.

I van completar la seva formació acadèmica amb l’experiència que els va donar treballar en restaurants com el Reno i el Neichel de Barcelona, ​​amb una i dues estrelles Michelin respectivament. A més, per la seva banda Javier va passar per Girasol de Moraira (Alacant), i els aleshores triestrellats Racó de Can Fabes, del desaparegut Santi Santamaría, i també Philippe Rochat (anteriorment Fredy Girardet) a Suïssa. Mentrestant, Sergio es va formar al Señorío de Bertiz de Madrid, Le Jardín de Sens de Montpeller, i restaurants de tres estrelles com l’Akelarre de Pedro Subijana, i l’Alain Ducasse i Plaza Atenée de París.

El 2002 van fusionar la seva experiència gastronòmica i es van incorporar com xefs a l’hotel Rodat de Javea, a la Costa Blanca, de el qual encara avui són socis. A partir d’un viatge al Brasil, el 2007 emprenen una nova aventura gastronòmica i obren el restaurant Eñe a Sao Paolo, inaugurant un segon local a Rio de Janeiro el 2009.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teleponent t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Mediaponent, SL (Teleponent) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Mediaponent) dins de la UE.Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en direcció@teleponent.cat així com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://www.teleponent.cat/politica-de-privacitat/, així com consultar la meva política de privacitat.