Instal·lacions d'Espirulina Bio a Almenar
ilerdent

Aquest diumenge s’ha inaugurat oficialment les instal·lacions de Espirulina Bio, la primera granja de cultiu d’espirulina d’alta qualitat i de forma artesana, situada a Almenar, on hi han assistit més de 120 persones, que també han pogut degustar aquesta microalga en el seu estat sec i fresc, i combinada amb múltiples plats per integrar-la a la dieta mediterrània.

L’acte d’inauguració ha estat presidit per l’alcaldessa d’Almenar, Teresa Malla, que ha estat acompanyada pel Diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Carlos Gibert, i el Director dels Serveis Territorials del Departament d’Agricultura, Ferran de Noguera.

Part de l’equip i assistents a la inauguració d’Espirulina Bio

Es tracta de la primera granja d’Espirulina fresca a Lleida, la segona de Catalunya i la quarta a Espanya, dedicada a produir aquest cianobacteri que s’utilitza en dietes per perdre pes i també per combatre la malnutrició. Després d’aconseguir els permisos necessaris per poder produir aquesta alga, ja s’han obtingut els primers resultats. En només 60 dies la granja experimental d’Espirulina fresca ha produït 40 Kg que s’han venut a un preu de 210€/Kgla producció estimada per aquest any és de 200kg en tan sols 200m quadrats de superfície productiva que se estan comercialitzaran i distribuint a Catalunya amb la marca EspìrulinaBio.

Joan Solé, vinculat a la producció fructícola i promotor de la única granja a Lleida dedicada a produir aquesta microalga, d’alta qualitat i de forma artesana, també ofereix formació sobre el cultiu de l’espirulina tant per a professionals com per autoconsum, així com també, organitza tallers de cuina per introduir aquesta alga en el consum de la dieta  diària.

En els últims dos mesos s’han acabant les obres necessàries per tirar endavant aquest projecte. Actualment ja estan en funcionament les 4 piscines amb les que comptarà la granja per aquest cultiu.

La microalga més cultivada al món amb prop de 90.000 tones l’any. Creix a la Terra des de fa 3.500 milions d’anys. La ONU la va catalogar a l’any 1996 com “un dels millors aliments pel futur de la humanitat“, actualment contribueix a millorar la salut de les persones i el planeta.

L’empresa Espirulina-Bio està vinculada al Cei Almenar que forma part de la Xarxa Cei que dinamitza GLOBALLEIDA.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teleponent t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Mediaponent, SL (Teleponent) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Mediaponent) dins de la UE.Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en direcció@teleponent.cat així com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://www.teleponent.cat/politica-de-privacitat/, així com consultar la meva política de privacitat.