quim torra
El candidat a la presidència Quim Torra (JxCat) accedint a l'hemicicle del Parlament seguit per Artadi i Batet
El candidat de JxCat a la presidència de la Generalitat, Quim Torra, ha promès impulsar un procés constituent que involucri tota la ciutadania i que culmini amb una proposta de constitució de la República.

“Tenim una oportunitat única, aprofitem-la. Dissenyem des de zero sense apriorismes”, ha afegit en el marc del seu discurs d’investidura. Torra ha definit el procés constituent com un procés “de baix a dalt” que ha d’acabar esdevenint una proposta de constitució de la República. I ha estat contundent davant la pregunta sobre què farà el govern a partir d’ara: “La resposta és que farem república”, ha afirmat.

Segons Torra, la construcció de la república ha d’esdevenir un “canvi real” i l’ha definit com un model basat en la igualtat i la fraternitat en què ningú s’hi senti exclòs.

Al final del seu discurs, Torra ha volgut dirigir-se directament als ciutadans per assegurar-los que “la llibertat de Catalunya no serà obra d’aquest Parlament, ni d’aquest Govern”. “La llibertat de Catalunya us l’heu guanyat vosaltres”, ha sentenciat, tot demanant-los que “no renunciïn mai a la llibertat”.
“Així és com els pobles guanyen les victòries més belles”, ha dit amb to èpic. I és que per al candidat, la “victòria” dels catalans és “el fracàs d’un Estat que no només no ha volgut negociar mai, ni tan sols reunir-se per parlar; sinó que ha usat la violència contra el poble”.
“Però l’1 d’octubre van fracassar i fracassaran si mai gosen tornar a emprar la violència”, ha dit. Per últim, ha demanat als catalans “en nom del president Puigdemont i en el meu propi”, que hi hagi “responsabilitat i confiança” en la nova etapa. “Us necessitem. Ens necessitem. Cal seguir junts, esforçant-se encara més, a partir d’avui”, ha conclòs. (acn)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here