Els cellers lleidatans Lagravera d’Alfarràs (Segrià), Mas Blanch i Jove de la Pobla de Cérvoles (Garrigues) i Terrer de Pallars de Figuerola d’Orcau (Pallars Jussà) han elaborat amb la col·laboració del seu distribuïdor Jordi Hortet de Casa Radio i la consultoria de comunicació gastronòmica Como Pomona un nou vi que compta amb varietats de tres zones diferents de la DO Costers del Segre.

Aquest projecte altruista ha nascut amb la previsió de treure al mercat unes 1.000 ampolles d’aquest nou vi els beneficis de les quals es destinaran a l’Associació de Nens amb Càncer, Afanoc. L’enòleg que s’ha encarregat de fer el cupatge d’aquest nou vi, Ivá Gallego, ha destacat que és ”sorprenent” que de tres vins de tres zones diferents de la DO en sortirà un vi amb ”molta ànima, ben equilibrat, carnós, estructura i cos, que estarà molt ben arrodonit amb barrica durant uns cinc mesos”. Es tracta del primer projecte d’aquestes característiques que es porta a terme dins d’aquesta DO.

De les 1.000 ampolles que sortiran a la venda d’aquest nou vi, ‘Gra de sorra’ ja n’hi ha unes 300 que estan reservades.

El preu de l’ampolla encara no està determinat del tot però està previst que rondi els 12 euros. Després d’aquesta primera experiència els tres cellers tenen previst repetir-la els propers anys però fent el cupatge en llocs diferents ja que aquesta vegada ho han fet a les instal·lacions de Lagravera.

El celler d’Alfarràs ha aportat una Garnatxa 2017 que destaca per ser ”molt fresca i fruitosa. Amb aromes de fruites vermelles, magranes, pebre blanc molt evidents donada la seva joventut, amb un taní molt rodó, ben posat i golós”, segons ha explicat el director del celler de la subzona Segrià, Sergi Garcia. Per la seva banda, Mas Blanch i Jové ha fet un Ull de llebre 2017 de la Vinya La Fumada a 712 metres d’altura. ”És un vi de color rubí intens, molt afruitat”, ha dit Sara Jové, responsable del celler de la subzona Garrigues.

Núria Bigorra, de Terrer de Pallars, de la subzona Pallars, ha explicat que ells han volgut sumar un Cabernet Sauvignon 2017 que va ser ”veremat a mà, i ha fet maceració prefermentativa durant quatre dies”. Això fa que sigui un via amb ”frescor i molta fruita”, ha afegit.

Els responsables dels tres cellers, que aquest divendres han visitat Lagravera per comprovar-ne l’evolució, han presentat el projecte i el vi en el marc d’un dinar al restaurant L’Espurna de Lleida on el seu xef i propietari, Jordi Vidal, també s’ha volgut sumar a la iniciativa solidària facilitant el seu local per a l’esdeveniment.

ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teleponent t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Mediaponent, SL (Teleponent) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Mediaponent) dins de la UE.Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en direcció@teleponent.cat així com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://www.teleponent.cat/politica-de-privacitat/, així com consultar la meva política de privacitat.