cooperatives
Imatge de la concentració de la UGT a les portes de l'escorxador de Mollerussa per denunciar la pràctica dels falsos cooperativistes

La UGT Terres de Lleida continua amb la seva campanya de denuncia de les ”pràctiques abusives i d’explotació laboral” per part de les anomenades ”falses cooperatives” o companyies que utilitzen a ”falsos” autònoms en el seu règim de treball. El secretari general de la Federació d’Indústries Càrnies del sindicat, Antonio Rodríguez, ha explicat que aquest mes de març han denunciat a 2 ”falses cooperatives”, concretament Servicarne (Vall Companys) i T.A.I.C (Grupo Jorge). La UGT espera que amb aquest tipus de denuncies actuï Inspecció de Treball i imposi, com en altres casos a nivell nacional, sancions exemplars. Rodríguez ha explicat en una roda de premsa a Lleida que aquest tipus d’empreses (la majoria del sector càrnic) estan ”explotant” als treballadors i abusant del fet que la majoria són persones immigrants amb molta necessitat de treball.

Segons la UGT, els treballadors de les falses cooperatives ”no disposen d’horari, amb jornades de 12 hores de treball i 27 dies al mes, sense protecció de riscos laborals”. En aquest sentit, Alicia Buil, responsable del sector Alimentació de la UGT de Catalunya, ha avançat que el sindicat seguirà ”fins on calgui perquè aquest negoci, el de les falses cooperatives, arribi a la seva fi”. La UGT exigeix de manera immediata que tots els treballadors o ”falsos autònoms”, d’aquestes empreses ”es subroguin a les empreses principals i tinguin els mateixos drets que la resta de treballadors”.

Segons dades de la UGT de Catalunya 1 de cada 6 treballadors d’aquest sector són falsos autònoms.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here