L’exdirector bancari de Lleida acusat d’haver-se apropiat de 462.298,92 euros de tres clients de Catalunya Caixa, entre els anys 2008 i 2013, ha reconegut els fets aquest dimecres durant el judici que s’ha celebrat a l’Audiència de Lleida.

La fiscalia i l’acusació de Catalunya Caixa el consideren responsable d’un delicte continuat de falsedat en document mercantil en concurs amb un delicte continuat d’apropiació indeguda i li demanen entre quatre i sis anys de presó i que torni aquests diners a Catalunya Caixa, ja que l’entitat els va abonar als clients afectats.

Segons la fiscalia, per una banda, l’acusat manipulava les signatures de contractes financers de clients per extreure diners i per l’altre, en comptes de contractar fons a terminis, tal com li demanaven els clients, contractava fons d’inversió amb la intenció de guanyar més diners i quedar-se la diferència.

A més d’aquesta acusació, el representant legal de Bankinter, on l’acusat va treballar entre el 2013 i el 2014, li reclama 645.000 euros més que també s’hauria apropiat d’un centenar de clients més seguint les mateixes pràctiques.

Tot i que l’acusat només reconeix els diners apropiats mentre treballava a Catalunya Caixa, ha explicat que va intentar arribar a un acord extrajudicial amb els dos bancs per tornar els diners que presumptament va agafar.
L’acord, ha explicat, consistia a tornar a cada entitat 20.000 euros inicialment i després anar abonant 1.000 euros més (500 euros a cada entitat) cada mes. Els bancs però, consideren que aquestes quantitats són insuficients ja que mai arribaria a pagar els diners que consideren que els deu.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here