Una forta tempesta que va descarregar calamarsa ha afectat aquest dissabte a cultius de fruita i cereal a diferents punts de la Noguera.

L’aigua i la pedra can començar a caure entre les sis i les set d’aquest dissabte a la tarda i segons ha explicat el president del sindicat Asaja a Lleida, Pere Roqué, la tempesta s’ha desplaçat com una ”llengua” d’oest a est afectant de forma molt focalitzada en diversos municipis.

Si bé en un principi semblava que només queia pedra en punts com Os de Balaguer on no hi ha cultius de fruita dolça, la tempesta es va desplaçar ràpidament cap al sud i la calamarsa també ha afectat poblacions com Balaguer, Gerb, Menàrguens i Albesa, on si que n’hi ha.

Caldrà esperar a què l’episodi de precipitacions finalitzi i també a poder resseguir amb la llum del dia el terreny per tal de determinar l’afectació exacta d’aquest episodi tempestuós. Fins ara ha deixat importants quantitats de precipitació acumulada com els 53 mm que han caigut a Baldomar, els 52,5 a Camarasa, els 42,2 a Os de Balaguer o els 48,3 a Oliana, a l’Alt Urgell.

La pedra ha variat en segons quins punts ha caigut però sempre s’ha mogut entre la mida d’un cigró i una nou. En alguns llocs s’han acumulat importants quantitats de calamarsa, com a Os de Balaguer, on els carrers i les teulades de les cases han quedat completament emblanquinades.
En altres punts, com la C-13 a Camarasa, la calamarsa també ha cobert la calçada deixant un gruix que ha obligat a tallar la via durant una estona perquè s’ha quedat impracticable.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here