La catedràtica de Tecnologia d’Aliments de la Universitat de Lleida (UdL), Olga Martín Belloso, és la nova presidenta de la Federació Europea de Ciència i Tecnologia dels Aliments (The European Federation of Food Science and Technology-EFFoST).
La professora, que és membre del comitè executiu d’aquesta plataforma professional des del 2004, ocuparà el càrrec durant els propers dos anys.
La federació aplega més de 130 societats, instituts i universitats d’arreu d’Europa, amb més de 100.000 experts en aliments. Entre els reptes de futur, Martín destaca que els recursos per alimentar la població mundial estan “disminuint considerablement” i hi haurà una “escassetat crítica” de materials bàsics. En aquest sentit, considera que si no s’actua de manera ràpida i eficaç, “no tindrem prou menjar en pocs anys”.
Olga Martín defensa que, per tot plegat, “la seguretat alimentària, la nutrició i la sostenibilitat són de gran interès per a tota la societat”. En aquest sentit, creu que l’EFFoST ha d’assessorar les autoritats i “promoure la presa de decisions basada en l’evidència científica per assegurar un accés adequat als aliments per a tothom en les generacions actuals i futures”.
A nivell d’accions dins d’aquesta plataforma europea, la catedràtica de la UdL ha explicat que vol ampliar el nombre d’institucions i professionals que participen activament a l’EFFoST, estimular les sinergies entre investigadors de diferents disciplines, crear oportunitats de treball per a joves científics, facilitar la innovació a les PIME i establir aliances amb altres organitzacions.
Currículum
Doctora en Ciències Químiques, Olga Martín és professora de la UdL des de 1992. Les seves investigacions se centren en el desenvolupament de nous productes alimentaris segurs i saludables mitjançant l’aplicació de noves tècniques. Actualment dirigeix el Grup de Recerca de Noves Tecnologies per al Processament d’Aliments, així com l’Escola de Doctorat de la UdL. També ha estat la primera espanyola en formar part de l’Acadèmia Internacional de Ciència i Tecnologia d’Aliments.
La Generalitat la va distingir l’any 2009 en la primera convocatòria del Programa ICREA Acadèmia que reconeix l’excel·lència en la recerca i la capacitat de lideratge; i el 2018, amb la Medalla Narcís Monturiol, en reconeixement a la seua contribució al desenvolupament de la ciència i la tecnologia.
Aquesta web t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Teleponent com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Teleponent) dins de la UE.Veure política de privacitat de Webempresa. (https://www.webempresa.com/aviso-legal.html). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en direcció@teleponent.cat així com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://www.teleponent.cat/politica-de-privacitat/, així com consultar la meva política de privacitat.