garrigues
La presentació ha finalitzat amb un tast d’olis, vins i productes de la terra
Així, el dijous, 18 de gener, el dia abans que comenci la Fira que tindrà lloc durant els dies 19, 20 i 21 de gener de 2018 a la capital garriguencas’ha programat la jornada “La qualitat de l’oli del camp fins el consumidor”, organitzada per l’Ajuntament de les Borges i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), amb el patrocini de l’empresa Agroborges i de CaixaBank.

La sessió que començarà a les 9.30 hores pretén tractar l’estratègia de l’oli, els factors de fabricació que afecten la qualitat de l’oli, la millora de la producció de l’oli mitjançant el maneig en el camp, i el control oficial de la qualitat i la lluita contra el frau en el sector de l’oli a Catalunya.

Aquesta jornada, en precedirà una altra que s’ha programat pel divendres, per parlar sobre l’actualitat en el sector oleícola, organitzada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, amb la col·laboració de l’Ajuntament de les Borges i les organitzacions agràries Jarc i Asaja. En ella es parlarà de la situació a Europa, la normativa i la identificació dels símptomes de la Xylella fastidiosa; dels beneficis de l’oli d’oliva mostrats en els resultats de l’estudi Predimed; sobre el futur del món cooperatiu; i dels primers passos de la reforma de la PAC 2021.

En l’acte també hi han pres part el periodista i escriptor Francesc Canosa, que serà el padrí de l’agermanament entre les Fires de l’Oli i les Garrigues i del Torró i la Xocolata a la Pedra d’Agramunt; així com el vicepresident primer del Consell Comarcal de les Garrigues, Jordi Sarlé. A més a més, han estat acompanyats pel president de la Fecoll, Ferran Perdrix, i pels copropietaris de la botiga garriguenca, Antoni Aldomà i Ma José Pérez, de la Vinya els Vilars d’Arbeca, i de Teresa Gallart, presidenta de la Cooperativa del Camp de Vinaixa i de l’empresa promotora de la botiga, Garrigues Emprén.

Allí, l’alcalde borgenc ha exposat que des del Patronat Fira de les Garrigues s’ha escollit aquest mercat d’estil modernista, conegut com el Mercat de les Flors de Barcelona i declarat Bé Cultural d’Interès Local, coincidint amb la celebració del seu 130è aniversari i ja que acull la botiga “Garrigues, Colors i Emocions”, especialitzada en distribuir oli i els seus derivats, vi, fruits secs i mel, entre altres productes de la terra garriguencs, a la ciutat de Barcelona. La botiga agrupa la iniciativa de les Cooperatives de Vinaixa, Juncosa de les Garrigues i Bovera, a més a més dels cellers Vinya els Vilars d’Arbeca i Mas Balnch i Jové de la Pobla de Cérvoles.

La presentació ha finalitzat amb un tast d’olis, vins i productes de la terra i recordant a tothom que aquest diumenge hi ha prevista la darrera presentació a Cervià de les Garrigues.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teleponent t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Mediaponent, SL (Teleponent) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Mediaponent) dins de la UE.Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en direcció@teleponent.cat així com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://www.teleponent.cat/politica-de-privacitat/, així com consultar la meva política de privacitat.