L’Ajuntament d’Alcarràs ha finalitzat aquesta setmana el mural que decora l’edifici de les Escoles Velles, que serà la futura seu del BioHubLab i que té la bioeconomia com a temàtica. Aquest projecte forma part del pla de sensibilització sobre la importància de la bioeconomia per al futur d’Alcarràs i del conjunt de les Terres de Lleida.
L’alcalde, Jordi Janés, ha explicat que la previsió del consistori és que la reforma i el0 condicionament d’aquest edifici finalitzin cap al mes de juny, per tal que pugui començar a funcionar com a laboratori d’empreses de la bioeconomia. Així, aquesta setmana les parets de les antigues Escoles Velles s’han convertit en una gran galeria d’art a l’aire lliure destinada a divulgar els principals conceptes relacionats amb la bioeconomia, a l’espera de la reforma interior.
El mural ha anat a càrrec de l’estudi creatiu Cactus Soup, i els seus cofundadors, Francesca Basile i Blai Baules, expliquen que aquest mural forma part d’un projecte transversal que també inclou un vídeo explicatiu i que té per objectiu reivindicar el potencial de la bioeconomia. Basile i Baules han creat un disseny per donar a conèixer a conèixer tots els conceptes bàsics i, a través d’unes icones, tracten l’energia verda, el reciclatge, la biomassa o els nous materials, entre altres coses. Els artistes també destaquen la importància d’haver-lo fet a Alcarràs, un espai representatiu de l’agricultura, la ramaderia i l’economia local.
Basile i Baules expliquen que han dut a terme el mural en 10 dies, tot i que detallen que hi ha una gran part de preparació i de disseny al darrere, i que des de la gestació del projecte fins que s’ha fet realitat, ha passat un mes. Els artistes han fet servir tècniques mixtes, com són la pintura mural a pinzell, l’esprai i les plantilles.
Alcarràs, per un futur de pel·lícula
A través d’aquest projecte que duu el títol ‘Alcarràs, per un futur de pel·lícula’, i està inspirat en l’obra de Carla Simón, el consistori alcarrassí impulsa aquesta campanya que té per objectiu “explicar a la població la importància estratègica de l’economia circular i sostenible per diversificar l’economia, fixar el talent i arrelar la població”, ha explicat l’alcalde, Jordi Janés. A banda del mural, el projecte preveu la difusió d’un vídeo animat i tres podcast que expliquen “la importància estratègica de l’economia circular i sostenible’, afirma l’alcalde, Jordi Janés.
El BioHubLab, una de les claus per a la transformació del territori
L’acceleradora d’empreses, el BioHubLab, forma part del projecte tractor BioHabCat, una finestreta única per al desenvolupament efectiu de la bioeconomia a Catalunya, que contempla fins a tretze línies d’actuació, entre les quals, el foment de l’emprenedoria, que es vehicula a través de l’acceleradora ubicada a Alcarràs.
El BioHabCat és un dels 8 projectes tractor que opten a ajuts europeus en el marc del Projecte Estratègic per a la transformació econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran. Els vuit projectes, que aspiren a obtenir fons europeus Next Generation, volen transformar l’actual economia de la demarcació en un model competitiu i sostenible d’economia verda, circular i altament digitalitzada. Aquests projectes suposaran una inversió de 500 milions d’euros i la creació de 6.000 llocs de treball fins a l’any 2026 a les Terres de Lleida, Pirineu i Aran.
Teleponent t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Mediaponent, SL (Teleponent) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Mediaponent) dins de la UE.Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en direcció@teleponent.cat així com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://www.teleponent.cat/politica-de-privacitat/, així com consultar la meva política de privacitat.