La 146a Fira de Sant Josep de Mollerussa ha arrencat aquest divendres al matí de forma oficial amb una inauguració institucional marcada per l”’anormalitat política”.
Així ho han destacat els dos responsables d’inaugurar el certamen, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, que han lamentat que aquesta “anormalitat” suposi que per primera vegada la fira no ha comptat amb l’assistència del president de la Generalitat o el conseller d’Agricultura per donar el tret de sortida.
Si que hi ha hagut però un missatge gravat del 130è president de la Generalitat, Carles Puigdemont, des de Bèlgica on ha recolzat la Fira de Sant Josep i ha dit que és un ”model sobre com volem fer el país”.
A l’acte oficial d’inauguració hi havia autoritats locals i de la demarcació de Lleida així com de tots els partits polítics menys del PP. El certamen compta amb 280 expositors de maquinària agrícola, automoció i multisectorial que afronten 4 dies de fira amb bones expectatives a l’hora de tancar negoci.
L’alcalde i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, ha remarcat que la normalitat és ”fer Fira de Mollerussa” però l’anormalitat és que no hi pugui haver representació institucional del ”Govern legítim” perquè uns ”són a l’exili i els altres a la presó”.

280 expositors de maquinària agrícola, automoció i multisectorial

La 146a Fira de Sant Josep de Mollerussa compta amb un total de 280 expositors que ocupen un total de 20.700 metres quadrats, 1.000 metres més que en les edicions on no hi ha el saló del tractor per l’absència de firmes de tractors, com és el cas de l’edició d’enguany.

Cal dir però, que un expositor ha decidit portar tractors a la fira, una vintena en total, de format petit, adreçats al sector de la fructicultura. Ho ha fet perquè considera una oportunitat perduda que el gremi de venedors de tractors tingui estipulat només anar a la fira cada dos anys. Aquests expositors estan repartits en 130 que es troben al Recinte Exterior; 127 als Pavellons Firals i 23 al Saló de l’Automòbil, al recinte de les Piscines Municipals.

L’organització firal espera repetir o superar les xifres de visitants de l’any passat, que en tres dies van ser de 180.000 aproximadament. Així mateix, també hi ha confiança en assolir uns bons nivells de negoci tant pel que fa a la venda de maquinària agrícola com al saló de l’automòbil. L’any passat es van assolir xifres rècord amb un total de 284 cotxes venuts per valor de més de 7 milions d’euros.

ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here