Una cinquantena de funcionaris i treballadors públics de la Generalitat han participat aquest divendres en un acte reivindicatiu a la plaça Víctor Siurana de Lleida en el qual han interpretat una cançó en occità per fer visible el seu suport a l’aranès i al català.

Els assistents, acompanyats per un gran llaç groc, han interpretat el tema ‘L’Immortéla’ del grup Nadau, que ha esdevingut un himne popular occità. D’aquesta manera, els funcionaris han volgut expressar el rebuig a la decisió del Tribunal Constitucional de tomar l’ús “preferent” de l’occità-aranès a les administracions recollit en la Llei de l’Occità i, d’altra banda, al fet que el Ministeri d’Educació estudiï incloure una casella perquè es pugui escollir el castellà com a llengua vehicular en la preinscripció escolar.

Es tracta d’una acció més convocada des de l’Assemblea en Defensa de les Institucions Catalanes (ADIC) Lleida per rebutjar l’aplicació de l’article 155 i de suport als “presos i exiliats polítics” però que, en aquesta ocasió, han volgut centrar “en el mal que tot plegat està fent al català i a l’occità”.

El representant de l’ADIC i responsable de Política Lingüística a Lleida, Juanjo Ardanuy, ha denunciat que “històricament portem moltes agressions tant al català com a l’occità” i, en aquest sentit, ha criticat “les moltes barbaritats que ha dit” el Tribunal Constitucional”.

“I ara només faltava que l’occità tampoc pogués ser preferent i que no puguem fer cap tipus de discriminació positiva cap a les llengües més febles i més recentment l’amenaça d’intervenir en l’escola pública”. “Com a servidors públics això ja és intolerable”, ha sentenciat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here