El cap territorial del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) a Lleida i l’Alt Pirineu-Aran, Alfonso López, reconeix que costa trobar nous metges que s’inclinin per integrar-se en l’atenció de les urgències fora de l’hospital.

Ho afirma perquè és una feina menys còmode i més imprevisible que altres especialitats dins d’un centre assistencial. Segons López, actualment no es pot parlar de dèficit de professionals però sí que cal atraure nous facultatius. Tot plegat, per garantir el relleu generacional, ja que a les comarques de Lleida hi ha un grup de metges del SEM que aviat s’acostaran a l’edat de jubilació.

La situació s’ha posat de manifest aquest dijous en una jornada a l’hospital Arnau de Vilanova on s’han exposat els casos més rellevants que s’han trobat a les ambulàncies metges i infermers residents durant el 2017; com una intoxicació múltiple per monòxid de carboni, accidents de trànsit, cremats o l’atenció de parts fora de l’hospital.
La sessió, ha comptat amb gairebé 200 professionals del món de la salut relacionat amb l’àmbit de les urgències i emergències.

És la tercera edició d’una jornada que té per objectiu compartir els casos més destacats succeïts en les rotacions de metges i infermers interns; residents a les unitats de Suport Vital Avançat del SEM, revisant els temes d’actualitat en l’emergència extrahospitalària.

Actualment la plantilla del SEM és de 36 metges i 42 infermers a la regió sanitària de Lleida i 36 metges i 36 infermers a la l’Alt Pirineu, als qui s’ha de sumar els quatre metges i les quatre infermeres de l’helicòpter medicalitzat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here