L’acusat d’apallissar i abusar sexualment de dues de les seves filles, des que aquestes tenien uns deu anys, ha negat tots els fets en el judici a l’Audiència de Lleida.

Les nenes, en canvi, han explicat alguns capítols d’unes agressions, insults i abusos que eren “continuats” i que els psicòlegs han qualificat com uns relats “absolutament creïbles”. Les nenes, que ara tenen 16 i 18 anys, han declarat protegides per una mampara per no veure’s amb l’acusat.

La germana gran ha explicat que els fets es van iniciar cap al 2010 a Lleida, amb ella, quan tenia uns nou anys. Ha indicat que van començar amb tocaments i que van anar augmentant en gravetat i freqüència.  Fins al punt que el seu pare la violava des de dos cops per setmana fins a dos cops al dia.

Els psicòlegs han assegurat que les dues tenen seqüeles greus, sobretot la germana gran; a qui han definit com una persona “submisa” i que assumia el “rol de parella” amb l’acusat. Ella fins i tot ha explicat que moltes vegades decidia quedar-se a casa amb el seu pare, tot i sabent què passaria, per evitar que li fes el mateix a la seva germana petita.

La mare de les nenes ha declarat que es va assabentar dels abusos sexuals quan les nenes van denunciar els fets, a finals de 2016.

Ha reconegut però, que l’acusat les pegava amb el cinturó i les insultava. Les tres han explicat que els deia que eren unes “zorres” com la seva mare i que havien de fer les feines de casa perquè per això eren les dones i que per a això les tenia.

La fiscalia sol·licita que es condemni a l’acusat a 37 anys de presó. La defensa demana l’absolució perquè diu que és poc creïble que la mare no s’assabentés dels abusos, quan vivien tots junts. A més que hi ha hagut incongruències en les declaracions i que no s’ha desvirtuat la presumpció d’innocència.

Sol·licita, però, que en cas de condemna, es tingui en compte l’alcoholisme de l’acusat com a atenuant ja que totes les declarants han assegurat que en un dia era capaç de veure’s més de vint cerveses i que molts dies estava begut.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here