Els pantans lleidatans d’Oliana, Rialb i Talarn estan desembassant aigua des d’ahir a la nit en rebre els darrers dies entrades importants d’aigua a causa del desgel.

El pantà de Talarn, al Pallars Jussà, ha obert comportes, a l’arribar al 100% de la seva capacitat (226,975 hm³). Oliana (Alt Urgell) i Rialb (Noguera) es troben al 91,77% de la seva capacitat. L’aigua que deixa anar Oliana és de 115 metres cúbics per segon.

La sortida d’aigua d’aquests pantans dependrà, en gran mesura, de les prediccions meteorològiques i si hi ha necessitat de fer un coixí més gran en cas de predicció de pluges o un desgel més accelerat.

Altres embassaments com el de Camarasa es troba al 91,22% de capacitat i Terradets al 93%. Els rius del Pirineu baixen molt plens pel desgel; el Noguera Pallaresa al seu pas per Collegats porta 91,5 m³/s i el Segre a Oliana porta 114,2 m³/s.

La presa que està desembassant més aigua és la de Lleida amb 180 m³/s, seguida de Talarn amb 155 m³/s i de Sant Llorenç amb 150 m³/s. Pel que fa a Camarasa s’està deixant anar 30 m³/s. Les previsions són que aquests desembassaments es perllonguin durant setmanes donat que hi ha molta neu, encara, a les muntanyes per fondre. (acn)

pantans
Imatge de la presa de Talarn amb dos comportes obertes el 25 d’abril del 2018

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here