Més d’un centenar d’estudiants, la majoria d’instituts, s’ha manifestat pels carrers de Lleida amb motiu de la vaga estudiantil d’aquest dijous en defensa d’un ensenyament i d’un sistema universitari “públic i de qualitat”.

Entre altres reivindicacions, han reclamat una rebaixa del 30% de les taxes universitàries, l’equiparació de preus entre màsters i graus i la implantació a ensenyament de protocols als instituts i universitats contra violències masclistes i LGTBIfòbiques. A la vegada, els estudiants han volgut donar un to més polític a la protesta i, en aquest sentit, també han exigit l’alliberament dels “presos polítics”.

La manifestació, convocada pel SEPC, ha sortit de la plaça Víctor Siurana i ha finalitzat a la plaça Sant Joan, on s’ha dut a terme una actuació musical i s’ha llegit el manifest. Cal tenir en compte que la UdL celebra aquest dijous la Festa Major de l’Estudiantat i només hi havia classes fins a les 11 hores, de les quals se s’han suspès dues classes a la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social.

Pel que fa al seguiment de la vaga d’aquest dijous, des de la Universitat de Lleida han destacat la “normalitat” de la jornada tot i que cal tenir en compte que aquest dijous la UdL només ha celebrat classes fins a les 11 hores, amb motiu de la celebració de la Festa Major de l’Estudiantat.

Abans d’aquella hora, s’han suspès dues classes a la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social i cinc, a la Facultat de Lletres. Així, des de la universitat lleidatana han xifrat en un 10% el seguiment de la vaga. A secundària, el seguiment ha estat desigual, en funció dels centres, i també hi ha classes que no s’han fet.

ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here