El raper en una imatge d'arxiu

El raper lleidatà Pablo Rivadulla, més conegut amb el nom de Pablo Hasél, ha reaccionat a la sentència de l’Audiència Nacional que l’ha condemnat a dos anys i un dia de presó pels delictes d’enaltiment per enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona i les institucions de l’Estat pels seus missatges publicats a Twitter i una cançó a YouTube. “M’han condemnat a 2 anys i un altre de pena-multa, és a dir, 3 anys. Se sumen als 2 que ja tinc per cançons contra el règim. Passaré 5 anys empresonat per delictes d’opinió, però mai claudicaré. Mai, feixistes de merda”, ha assenyalat el raper en un tuit.

En una segona piulada, Hasél ha reiterat que per una cançó, que ha adjuntat al missatge, i d’altres serà empresonat cinc anys i ha afegit: “Si hagués dit que catalans, immigrants, antifeixistes o homosexuals mereixen bombes, estaria protegit pels jutges feixistes que m’han condemnat”.

A més de la pena de presó, Hasé també ha estat condemnat a pagar una multa de 24.300 euros. En la sentència, els magistrats de la Secció Primera de la Sala Penal consideren que les publicacions de Hasél suposen “una actuació conjunta, dirigida contra l’autoritat de l’Estat” i que al·ludeixen “a la necessitat d’anar més enllà en un comportament violent, fins i tot amb la utilització del terrorisme”.

Si el Tribunal Suprem confirma la sentència, Hasél haurà d’ingressar a presó perquè ja va ser condemnat el 2014 a dos anys de presó per enaltiment del terrorisme. (acn)

Òmnium considera un atac “intolerable” a la llibertat d’expressió la condemna del raper Hasél

Òmnium Cultural ha considerat un atac “intolerable” a la llibertat d’expressió la condemna del Tribunal Suprem de dos anys i un dia de presó que ha imposat al cantant de rap lleidatà Pablo Hasél. Òmnium recorda que és la segona condemna de presó a un raper després de la que el mateix Suprem va imposar al cantant de les Illes Balears Valtonyc, i subratlla que, com en aquell cas, el jutge considera que algunes frase de les cançons de Hasél –al qual també condemnen per algunes piulades a Twitter- són injúries a la Corona i a les forces i cossos de seguretat de l’Estat.

Per tot plegat Òmnium Cultural denuncia la situació “d’anormalitat democràtica sense precedents” que, al seu parer, es viu a l’Estat espanyol i anima a “continuar defensant” els “drets civils i polítics i les llibertats”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here