trens
Imatge d'arxiu de l'estació Lleida-Pirineus
El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha comunicat a l’alcalde de Lleida la possibilitat que l’EVA, el nou AVE de baix cost, tingui parada a Lleida en funció de l’experiència pilot que es desenvoluparà el primer trimestre de 2019 en la línia Madrid-Barcelona.

De la Serna ha contestat la petició que li va adreçar l’alcalde el passat 6 de febrer destacant que coincideix amb l’alcalde “en la importància que té l’Alta Velocitat, no només per a Lleida, sinó per a totes aquelles ciutats a les que té parada i per a les que arribarà, com a element impulsor de la cohesió territorial i dinamitzador del desenvolupament”.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va demanar al ministre el passat 6 de febrer que el nou servei d’alta velocitat entre Madrid i Barcelona tingués parada a Lleida. El paer en cap li va trametre al ministre la importància que té per les comunicacions l’aturada a Lleida, per a seva capitalitat en sectors “tan importants per a l’economia de Catalunya i de tota Espanya com la ramaderia, l’agricultura i, molt especialment, dins d’aquests sectors, de la fruita i el porcí, dels quals som líder europeus”.

L’alcalde Ros també va recordar que altres àmbits vinculats al sector primari com “l’oli, el vi, els cereals, farratges, la maquinària i la tecnologia agrícola, que es produeixen a Lleida, són també fonamentals per al sector agroalimentari català i de tot Espanya”. Així mateix, el paer en cap li recordava al ministre l’èxit del pas de l’AVE per Lleida, la primera ciutat catalana que va tenir aquest servei, amb prop de 10 milions de viatgers entre 2003 i 2017.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here