presos
Imatge dels quadres de la exposició de Santiago Sierra abans de ser retirada
L’obra polèmica dels presos polítics censurada a la fira ARCO de Madrid es podrà veure al Museu de Lleida la setmana que ve. Fonts del Museu de Lleida han indicat que s’estan barrejant un parell de dates i que es podria exposar l’obra el 8 de març.

Arran de la retirada de l’obra, el seu propietari, Tatxo Benet, ja va expressar la seva voluntat d’exposar l’obra ‘Presos polítics a l’Espanya contemporània’ de Santiago Sierra al Museu de Lleida després del trasllat de les peces de Sixena.

Benet va explicar dijous passat que li va “afectar molt” el trasllat de les 44 peces del Museu de Lleida a Sixena i que voldria omplir aquest lloc buit. Per la seva banda, el Museu de Lleida va acollir positivament aquesta proposta i va dir que treballaria per dur-la a terme.

L’obra recollia els rostres pixelats del vicepresident destituït pel 155 Oriol Junqueras, l’expresident de l’ANC i diputat de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, i el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, entre d’altres per denunciar l’existència de “presos polítics” a l’Estat. Benet la va adquirir per gairebé 80.000 euros abans de ser retirada.

ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here