ilerdent
Després de cinc anys d’haver-se iniciat el programa de formació superior ICGUniversity, impulsat pel Grup tecnològic ICG, amb la col·laboració del Departament d’Educació, i la participació de diversos instituts-escoles d’hoteleria i Turisme de Catalunya, s’ha presentat la creació d’un nou espai d’innovació i tecnificació d’hostaleria.

Un nou projecte educatiu únic i pioner a Catalunya per formar amb la tecnologia més avançada als professionals de la formació, en el concepte d’innovació i digitalització de la gastronomia i la restauració. Un centre per impulsar i desenvolupar una formació professional tecnificada, referent i de qualitat.

Aquesta actuació compta amb el suport i la col·laboració de la Fundació ICG, el Departament d’Educació, el Grup tecnològic ICG a través de la cessió de tecnología, i de l’INS Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida (ESCHOTUR), que adaptarà les seves instal·lacions per acullir aquest nou espai tecnològic, amb una aula de 100 m2, amb diferents àrees de treball per a la formació i aprenentatge.

Per a la formació, s’utilitzarà tecnologia d’última generació allotjada al núvol, de fàcil ús, instal·lació i posada en marxa per donar resposta a les necessitats a les noves modalitats i formes de treballar de negocis i empreses d’hostaleria.

Des dels restaurants tradicions de taules, de cuina d’ensamblatge; establiments de menjar ràpid o menjar per emportar, tenint en compte el canvi actual de model i de perfil del client i la seva experiència de compra.

L’objectiu del centre és formar en les TIC, al més alt nivell, als professors de tots els centres  (escoles-instituts) que imparteixen formació professional de grau mitjà i grau superior, perquè puguin transmetre el talent amb les eines més innovadores als alumnes i joves futurs professionals del sector de l’hoteleria i el turisme. Facilitant-los una formació que els permeti professionalitzar-se tecnològicament i també accedir a un mercat laboral cada cop més competitiu i tecnificat.

El nou espai també s’utilitzarà per a la formació de professionals en actiu que necessitin adquirir nous coneixements en la utilització de la tecnologia en el conjunt de les empreses hostaleres i turístiques.

El projecte s’iniciarà durant aquesta tardor, i entrarà en funcionament la primavera-estiu del 2020. A més, s’organitzarà un campus d’Estiu per a la formació del professorat de tot Catalunya, amb l’objectiu d’obrir-lo a altres indrets de l’Estat.

Premis i reconeixements de la IV Beca ICG

Aquest nou projecte ha estat presentat avui en el decurs de l’acte de lliurament dels premis i reconeixements de la IV Beca ICG a la Innovació i Gestió en Hostaleria, celebrat al Palau de la Generalitat de Catalunya, amb més de 200 convidats representants de la comunitat educativa de Catalunya.

La Beca ICG és un guardó que impulsa la Fundació ICG amb el suport del Departament d’Educació i la col·laboració de la Facultat de Ciències Gastronòmiques Basque Culinary Center de Sant Sebastià (Donosti).

En aquesta tercera edició de la Beca s’hi han inscrit un total de 47 alumnes de diferents centres, fet que consolida la Beca ICG com un dels principals premis de Formació Professional de Catalunya, en el sector de l’educació.

El primer premi ha estat atorgat a Eduard Tuneu Isern, alumne de l’Institut Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona, com el millor dels treballs presentats per la seva innovadora proposta de negoci i la seva viabilitat, i pel domini demostrat en l’ús i aplicació de les solucions tecnològiques pel control exhaustiu i la gestió, augmentant l’eficiència i també la productivitat del mateix.

El premi que s’atorga a l’alumne guanyador és una beca per estudiar un Màster en Innovació i Gestió de Restaurants a la prestigiosa facultat de ciències gastronòmiques Basque Culinary Center de Sant Sebastià, valorada en més de 10.000€.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teleponent t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Mediaponent, SL (Teleponent) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Mediaponent) dins de la UE.Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en direcció@teleponent.cat així com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://www.teleponent.cat/politica-de-privacitat/, així com consultar la meva política de privacitat.