regidors
Regidors del PDeCAT, ERC, Crida-CUP i del Comú de Lleida en una foto d'arxiu

Els grups municipals del PDeCAT, ERC-Avancem, Crida per Lleida-CUP, Comú de Lleida i del Partit Popular a l’Ajuntament de Lleida insten l’equip de govern socialista a ajornar la presentació en Comissió informativa de Polítiques de la gestió i promoció de la ciutat i sostenibilitat de la proposta per a l’aprovació inicial del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) fins al mes de juny. Aquestes cinc formacions de l’oposició consideren que el POUM és “una eina cabdal per al desenvolupament i el futur de Lleida” i, per tant, “necessita del màxim consens possible”. Per això, proposen que durant aquest temps s’acabin de redactar els documents necessaris per a la total conformació d’aquest Pla per dur-lo a la seva aprovació inicial “amb garanties“, atès que “la documentació facilitada és incompleta en àmbits com la mobilitat, el comerç, el paisatge urbà o l’ordenació de l’espai fluvial”, segons asseguren en un comunicat conjunt.

Les cinc formacions demanen que es destini aquest lapse de temps “a la discussió, el consens i la concertació del POUM amb els diversos agents socials, econòmics i de tot tipus de la ciutat”, ja que “aquesta eina de planificació afecta l’activitat econòmica, la mobilitat, el desenvolupament urbà en interacció i diàleg amb l’entorn natural”, segons remarquen en el comunicat.

El PDeCAT, ERC-Avancem, la Crida, el PP i el Comú recorden que el procés de revisió del POUM de Lleida es va iniciar fa més de tres anys, amb la presentació d’un avanç “que ha sofert moltes modificacions des d’aleshores” i que, per tant, “requereix d’una nova anàlisi”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here