projecte
L'Ajuntament considera un èxit la iniciativa que han dut a terme per reformar el centre

Un total de 876 persones, un 10% del cens de 8.740 votants convocat, han participat en la consulta popular oberta per l’Ajuntament de Mollerussa amb l’objectiu de conèixer l’opinió dels veïns i veïnes sobre el projecte de reforma del centre urbà que ha donat com a guanyadora la proposta Mollerussa + que mai, de l’agrupació de licitadors de Mollerussa representada per Cristina Clotet i composada amb Esther Gatnau. Aquesta proposta ha aconseguit el 58.44% dels vots, mentre que en segon lloc s’ha situat la proposta Tapiz, del valencià Antonio López, amb un 28.69%, i en tercer lloc, Connecta’t, del gabinet barceloní encapçalat per Estanislau Roca i composat amb Joan Florit, Aitor Estévez i Yolanda Olmo. Un total de 29 vots han estat en blanc.

L’alcalde Marc Solsona ha donat a conèixer el resultat i  ha valorat molt positivament el procés consultiu ja que s’ha aconseguit “una alta participació a través d’uns sistema nou a Catalunya en el format ja que tots els vots, tant els telemàtics com els presencials, han estat electrònics”.

La proposta guanyadora servirà a l’Ajuntament per orientar la reforma de 10 carrers i places del nucli central de la ciutat, una reforma que ha previst dur a terme abans del 30 de juny del 2018 amb un pressupost de 3 milions d’euros, dels quals la meitat estan subvencionats per la Generalitat a través del Pla de Barris. Aquesta transformació del centre inclou, a més de les places Major, de l’Ajuntament, del Pla d’Urgell i de Manuel Bertrand i adjacents; l’avinguda Catalunya, el carrer Onze de Setembre, de Santa Cristina, de la Ciutat de Lleida, de l’Estrella, de Ponent i de l’Acadèmia. A partir de la propera setmana, Solsona ha indicat que es començarà a treballar amb l’equip guanyador de la consulta i l’oficina tècnica creada per aquesta finalitat en la definició dels projectes executius  que han de transformarà l’aparador de la ciutat perquè guanyi en competitivitat.

Mollerussa + que mai, que com les altres dues dóna prioritat al vianant per davant del cotxe, dibuixa una visió global de la ciutat a partir d’una anella verda que discorre per l’avinguda del Canal, el passeig de la Salle, la zona nord de la via del tren, l’avinguda de la Pau, el passeig de la Sardana i l’avinguda de Catalunya. Es fixa en diferents zones de la ciutat. Una d’elles és l’avinguda del Canal, en la que sense modificar el recorregut del cotxe, proposa canviar l’aparcament de costat, ampliant la vorera existent i potenciant com a zona de passeig i pel carril bici la banda que toca al canal. També en aquesta avinguda apunta la possibilitat de construir un pàrquing soterrat en un solar municipal existent entre l’Escola Municipal de Música i l’edifici Sant Jordi i deixar la part superior de l’aparcament a la cota actual del carrer per tant de dotar l’espai resultant de zona verda i integrar-lo amb l’avinguda.

La proposta també planteja solucions per a la zona de l’avinguda Catalunya i la plaça de Sant Jaume. En aquesta plaça aposta per eliminar part del recorregut dels cotxes, mantenir part de la zona d’aparcament però potenciant la zona verda i el parc infantil amb l’objectiu, també, d’integrar-la a l’avinguda de Catalunya, on creuen necessari treure un sentit de la circulació per fer les voreres més amples i amb més arbrat en la banda nord i deixar l’aparcament a la banda sud. 

Un altre dels eixos important de la seva proposta és el carrer de Ferrer i Busquets, on volen potenciar la banda nord, amb arbrat i voreres més amples i sense aparcament, que el situarien en semibateria  a la banda sud. 

Pel que fa al centre històric, la proposta aposta per unificar les 4 places (Major, de l’Ajuntament, de Manuel Bertrand i del Pla d’Urgell) amb elements semblants amb la distribució de zones verdes, espais de jocs infantils i zones de restauració. L’objectiu és arribar a què sigui un espai d’ús prioritari per al vianant tot i que, d’entrada, habiliten un carril per al trànsit rodat perquè la seva supressió pugui ser progressiva. 

 

 

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teleponent t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Mediaponent, SL (Teleponent) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Mediaponent) dins de la UE.Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en direcció@teleponent.cat així com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://www.teleponent.cat/politica-de-privacitat/, així com consultar la meva política de privacitat.