referèndum
La subdelegada del govern, Inma Manso

ilerdent

L’Oficina d’Estrangeria de Lleida va rebre l’any passat un total de 5.930 sol·licituds, una xifra que representa un descens del 5,4% davant les 6.272 que es van presentar al 2015. La subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso, ha presentat aquest dilluns aquestes dades acompanyada de la responsable de l’oficina, Rosa Rosinach, i ambdós han destacat l’increment del 29% de les sol·licituds de reagrupació familiar i residència inicial no lucrativa. Una tendència que en els darrers anys ha anat a l’alça i que des de l’Administració atribueixen a la ”recuperació econòmica” i el major poder adquisitiu dels estrangers establerts al país que disposen una major infraestructura per acollir els seus familiars. D’altra banda, les sol·licituds de residència per a familiars de comunitaris han pujat un 70%.

L’arrelament és el tràmit d’estrangeria que preveu la regularització d’un immigrant que obté una autorització de treball i residència al país si acredita, entre altres, la seva permanència ininterrompuda a l’Estat durant 3 anys, informe d’integració social i una oferta de treball potencialment viable. L’oficina de Lleida va tramitar l’any passat 430 sol·licituds, un 5% menys que les 457 de l’any 2015. El 56% van ser aprovades.

Pel que fa al reagrupament, és el primer tràmit pel qual un estranger que viu i treballa a l’Estat pot demanar el reagrupament d’un familiar seu de primer grau que viu a l’estranger. El segon tràmit fa referència als fills menors d’edat de residents letals a l’Estat. Per a que aquestes sol·licituds siguin resoltes favorablement s’han d’acreditar recursos econòmics suficients per a mantenir als familiars a reagrupar i tenir un habitatge adequat. Al 2016, l’oficina de Lleida va rebre 1.203 sol·licituds, un 29% més que les 926 de l’any 2015. El 68% van ser aprovades. És el segon any consecutiu que la tendència és alcista.

L’Oficina de Lleida va comptabilitzar 2.846 sol·licituds, un 12% menys que les 3.250 registrades l’any anterior. El 87% van ser aprovades.

Han pujat de forma notable les peticions de targeta de residència per a familiars de ciutadans de la UE o espanyols; se’n van registrat 1.067, un 70% més que l’any anterior en el que es van comptabilitzar 624. El 72% van ser aprovades.

D’altra banda, l’any passat es van interposar 803 recursos, xifra que representa un descens del 8% respecte als 879 de l’any 2015. Els recursos interposats baixen perquè la Justícia està donant la raó a l’Administració de l’Estat en el 99% de les resolucions denegades ratificant, d’aquesta manera, els criteris aplicats a l’hora de resoldre. Així mateix, es continua aplicant rigorosos sistemes de control per detectar possibles simulacions, tant en el vincle de parentiu com de les relacions laborals al·legades per accedir a les autoritzacions d’estrangeria. Al 2016 es van iniciar 167 procediments d’extinció d’autoritzacions per a verificar i comprovar que els ciutadans estrangers no les han obtingudes de forma fraudulenta i que continuen complint amb les condicions requerides. Un 60% d’aquests procediments van finalitzar amb l’extinció de les autoritzacions, un 15% sense extinció i la resta es troben en estudi i pendents de resolució. Al 2015 se’n van iniciar 185.

En total al 2016 es van atendre 20.766 persones de forma presencial a l’oficina i 11.743 de forma telefònica. És a dir, una mitjana de 85 persones al dia presencialment i 50 telefònicament. Es van donar 4.886 cites per telèfon. La mitjana d’espera és de 4 dies.

Info ACN
Globallleida-Àrea d'emprenedoria i empresa-

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquesta web t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Teleponent com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Teleponent) dins de la UE.Veure política de privacitat de Webempresa. (https://www.webempresa.com/aviso-legal.html). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en direcció@teleponent.cat així com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://www.teleponent.cat/politica-de-privacitat/, així com consultar la meva política de privacitat.