Garona
Imatge d'arxiu del riu Garona al seu pas per Bossost
Protecció Civil ha activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya (INUNCAT) per l’augment del cabal del riu Garona a la Val d’Aran.
A causa de les pluges i el desgel, l’aigua que baixa ha superat els 80m3/s i hi ha possibilitat que es produeixen desbordaments a l’entorn del curs fluvial. A més, es preveu que el cabal es pugui incrementar encara més per les precipitacions d’aquest diumenge, i per això Protecció Civil demana extremar les precaucions i evitar activitats en zones properes al riu.

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que fins al migdia d’aquest diumenge es puguin produir xàfecs intensos al terç nord-oest del territori. Aquest fet pot fer créixer el volum del cabal, juntament amb l’aigua provinent del desgel de la neu en cotes altes, que aquest any és especialment abundant. A la resta de rius, sobretot del Pirineu, en general el cabal també és elevat i es pot incrementar, tot i que en aquests moments els valors no són de risc.

Protecció Civil recomana allunyar-se de les rieres, dels torrents i de les zones de muntanya que es poden inundar, i no aparcar els vehicles en aquestes àrees. També s’aconsella no creuar cap riu, riera o zona inundada amb aigua.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here