Organyà
Imatge dels objectes localitzats al domicili que compartien els detinguts com ara brides, guants de làtex, un casquet i passamuntanyes

El jutjat penal 2 de Lleida ha suspès el judici a quatre homes acusats d’un assalt violent a Organyà (Alt Urgell), que va tenir lloc el 8 de setembre de 2016 pels volts de les 07.00 hores. La vista s’havia de celebrar aquest dijous però s’ha informat que s’han d’analitzar noves proves en fase d’instrucció i està previst que es torni a programar pel 14 de maig. És la segona vegada que s’ajorna aquest judici ja que la primera vegada estava programat com una vista de conformitat però les parts no van arribar a cap acord perquè els acusats no reconeixien els fets. La fiscalia acusa dos d’ells d’haver planificat el robatori i als altres dos d’haver-lo dut a terme. El ministeri públic demana per a tres d’ells sis anys de presó pels delictes de robatori amb violència amb agreujant de disfressa i abús de superioritat (4 anys) i lesions (2). A l’altre acusat li demana set anys de presó pels mateixos delictes, però en sol·licita un any més perquè és reincident.

El dia dels fets, els lladres van entrar en una granja de conills d’Organyà i van lligar amb brides la propietària, una treballadora i el repartidor. Segons van informar els Mossos, els assaltants van sostreure el telèfon mòbil i el vehicle particular a la propietària de la granja i es van adreçar cap al seu domicili particular on hi havia el seu marit, amb una severa invalidesa física, al qual van colpejar, causant-li lesions greus, per tal que els digués on guardava els diners. Els assaltants es van endur finalment 1.200 euros en efectiu a banda del telèfon mòbil de l’home agredit. Mentrestant les tres persones que estaven lligades a la granja van aconseguir alliberar-se de les cordes i es van adreçar a la comissaria dels Mossos per denunciar els fets. (acn)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here