pressupost
Vista general de la PLaça Major de la capital de l'Urgell
El Ple de l’Ajuntament de Tàrrega preveu aprovar aquest dijous el pressupost municipal per al 2018. El total consolidat ascendirà a 17.615.923 euros, un 0,5% més que l’exercici anterior, segons la proposta de l’equip de govern.

Dins el presuspost, en el capítol d’inversions destaca la reforma urbanística de la plaça Major, actuació a la qual es destinaran 385.000 euros. L’emblemàtic indret esdevindrà de plataforma única amb un nou paviment de pedra natural, mantenint les mesures de pacificació del trànsit que s’apliquen des del 2017.

L’altre projecte destacat serà la millora de l’aparcament a cel obert de l’avinguda de l’Onze de Setembre, a un sol nivell i amb ferm asfaltat (195.000 euros). D’altra banda, el consistori impulsarà un procés participatiu perquè la ciutadania decideixi quin projecte urbanístic és prioritari de materialitzar d’entre diverses propostes.

El volum d’inversions ascendirà a 1.993.235 euros, xifra que representa un augment del 7% en relació amb el pressupost de l’exercici passat. Paral·lelament, un 15% de la despesa prevista es destinarà a benestar i serveis socials.

D’altra banda, 2.234.000 euros dels comptes municipals serviran per a l’amortització de deute. Pel que fa a la càrrega financera, l’Ajuntament de Tàrrega preveu finalitzar l’exercici 2018 per sota del llindar del 75% d’endeutament, límit per sota del qual ja és permès concertar operacions de crèdit a llarg termini sense autorització prèvia de l’òrgan de tutela financera.

Presa de possessió de dos nous regidors

En la sessió del Ple de dijous també és previst que prenguin possessió dos nous regidors en substitució d’edils que han renunciat al càrrec per motius personals i professionals. Es tracta de Miquel Orobitg, de la CUP-Poble actiu (CUP-PA), que substituirà Carlos Vílchez; i Josep Maria Cucurull, de la candidatura Comú de Tàrrega-Entesa (CdT-E), que cobrirà la vacant de Joan Fornsubirà.

ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here