Un any més, aquest 28 d’abril, commemorem el Dia Internacional de la Salut i la Seguretat en el treball.

Ara, després de vint-i-tres anys de la publicació de la Llei 31/1995 de prevenció de riscos laborals, la realitat és que moltes empreses encara no veuen la prevenció com una oportunitat per l’eficiència i la competitivitat, sinó una cosa a més a més i que a sobre costa diners.

Les dures conseqüències  de la crisi econòmica a nivell laboral s’han plasmat en unes reformes laborals que ens han dut a llocs de treball temporals, a temps parcial i molt precaris. A això hi hem d’afegir retallades  en prevenció que  han comportat un increment constant de la sinistralitat des del 2013.

Les dades de sinistralitat a les nostres comarques lleidatanes parlen per elles mateixes, i és que un augment del 29,87 % des del 2013 fins al 2017 no ens pot deixar indiferents. Per això des de la UGT creiem que és l’hora de reaccionar i actuar.

La no inversió i la no prevenció en matèria de salut laboral, a part d’incomplir la normativa vigent, comporta costos i despeses per a l’empresa. Costos i despeses directes i indirectes que podrien fàcilment evitar-se.

Segons un estudi de l’Associació Internacional de la Seguretat Social (AISS) per cada euro que les empreses inverteixen en mesures de prevenció per a les treballadores i treballadors, es pot esperar un rendiment econòmic potencial de 2,20 euros.

La sinistralitat a les nostres empreses no ha millorat degut a un empitjorament de les condicions de treball i la manca de prevenció a les empreses. Tot això fruit de les reformes laborals, la mercantilització de la prevenció, la pèrdua d’influència dels delegats i delegades de prevenció a les empreses i la inadequada classificació dels accidents laborals per part de les mútues d’accidents de treball.

Cal garantir un treball estable, igualitari i de qualitat. Per això des de la UGT exigim, entre altres, la derogació de les reformes laborals, la dotació de recursos a la inspecció de treball, el control i la transparència en les actuacions de les Mútues, avaluacions de riscos a les empreses i el fomentar la negociació col·lectiva.

Es necessari posar fi a la precarietat i a la pèrdua de drets de les treballadores i treballadors, per així poder millorar la prevenció de riscos i reduir els danys en la salut.

La prevenció es rendible en totes les empreses: petites, mitjanes i grans.

La prevenció suposa una despesa, però el no prevenir  té un cost més alt.

Som drets, som lluita, som UGT…

 

Ramon Moreno Giménez
Secretari de Política Social i Ocupació de la UGT Terres de Lleida

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here