CoNCA
L'ex-conseller Santi Vila arriba als jutjats d'Osca, acompanyat del seu advocat.
El plenari del CoNCA dona suport a Santi Vila i Lluís Puig davant del procés judicial plantejat contra ells en el conflicte per l’art de Sixena. Segons el Consell, les obres d’art procedents del Monestir de Santa Maria de Sixena conservades al Museu Nacional d’Art de Catalunya i al Museu de Lleida van ser adquirides legalment a la comunitat religiosa propietària de les obres segons el preu establert en el seu moment.

Amb la seva actuació, des del CoNCA s’entén que els consellers de cultura van complir “escrupolosament” amb la legislació catalana de patrimoni i de museus i que les seves decisions han estat sempre “fonamentades en els informes tècnics emesos pels òrgans competents”, ja sigui per part de l’Institut d’Estudis Catalans, Junta de Museus, Associació de Museòlegs o la Junta de Qualificació.

L’objectiu primordial, assegura el CoNCA en un comunicat, va ser “protegir” les obres d’aquest patrimoni, assegurant-ne la restauració, la conservació i el manteniment en les condicions adequades, per tal d’assegurar que en pogués gaudir tota la ciutadania.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here