El consum de carn a les llars espanyoles segueix en nivells superiors als d’abans de la pandèmia, tot i que un 7% per sota en relació amb les xifres inusuals registrades durant el 2020 tal i com es desprèn de les dades presentades per Kantar Worldpanel en el marc del 21è Congrés AECOC de Productes Carnis que se celebra a la Llotja de Lleida i on també s’ha posat de relleu que les vendes del sector carni estatal durant el 2021 es mantenen un 7% per sobre de les registrades el 2019.
“El sector no pot aspirar a repetir els volums de consum a les llars als quals es va arribar durant el confinament, però es mantenen nivells molt superiors als d’abans de la pandèmia”, ha explicat el director d’alimentació de Kantar Worldpanel, Joan Riera.
En l’anàlisi de les tendències de mercat, Riera ha destacat que, malgrat la creixent popularitat de les alternatives vegetals a la carn, aquests productes només arriben al 19% de les llars, amb una freqüència de compra de sis vegades a l’any. En canvi, la carn i els embotits són omnipresents i la seva ràtio de compra mitjana és d’una vegada a la setmana.
Un altre dels punta analitzats per al sector és el comerç electrònic, que ha estat “el canal guanyador per a la distribució alimentària en aquest període”, després de doblegar la seva quota de mercat durant la crisi sanitària.
El consumidor aposta per la qualitat
La consultora Marta Munné, per part seva, ha radiografiat el comportament del consumidor de carn a partir de les conclusions de l’estudi ‘Indicadors de compra i consum de productes carnis’, elaborat per AECOC per a la Federació Empresarial de Carns i Indústries Càrnies (FECIC).
“Aquesta cerca de la qualitat té a veure amb el fet que el consumidor vincula el consum de carn i d’elaborats carnis amb el plaer”, ha explicat Munné. De fet, l’estudi mostra com el 59% dels consumidors reconeix que gaudeix menjant carn i que més de la meitat no es planteja substituir-la per alternatives proteíniques.
El sector no és aliè a les tendències del mercat, i el consumidor de productes carnis també mostra la seva preocupació per la sostenibilitat. De fet, sis de cada deu compren carn envasada, però donen prioritat als productes amb envasos biodegradables o reciclables, segons l’estudi.
AECOC és una de les majors organitzacions empresarials de l’Estat. Engloba tant a les grans companyies com a les petites i mitjanes empreses i representa sectors tan diversos com el de l’alimentació i begudes, tèxtil, electrònica, ferreteria i bricolatge, salut i hostaleria, entre altres. Compta més de 31.000 empreses associades la facturació conjunta de les quals suposa prop del 25% del PIB estatal.
Teleponent t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Mediaponent, SL (Teleponent) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Mediaponent) dins de la UE.Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en direcció@teleponent.cat així com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://www.teleponent.cat/politica-de-privacitat/, així com consultar la meva política de privacitat.