El Camí dels Bons Homes celebra aquest 2018 els seu 20è aniversari posant en marxa un nou pla d’acció que persegueix incrementar el nombre d’excursionistes que realitzen la ruta transpirinenca que uneix el Santuari de Queralt, a Berga, i el Castell de Montsegur, a l’Arièja (França).
Entre les mesures hi ha la millora del sender, la creació d’un paquet per facilitar la seva execució, l’edició d’un mapa o la inclusió de nous establiments en la ruta. A més, és previst que s’hi col·loquin comptadors per quantificar la xifra exacta de senderistes. Segons ha explicat a l’ACN Borja Segura, tècnic responsable del camí, ha estat la subvenció de 376.187 euros que ha rebut la ruta, a través de l’ajut europeu POCTEFA, el que “permetrà fer-ho possible”.

Borja Segura assegura que aquest 2018 es donarà el tret de sortida a una “nova etapa” de canvis en la ruta transpirinenca. Fins ara, la travessa s’abastia exclusivament de les aportacions econòmiques dels consells comarcals per on passa -Berguedà, Cerdanya, Solsonès i Alt Urgell- i de privats, però gràcies a la subvenció europea, de tres anys, “gaudirem d’autonomia” i es podran emprendre accions “a mig i curt termini”.

El primer que s’ha fet ha estat reformular la guia amb un nou format que inclou un conjunt de mapes per etapes.
Tot seguit, al mes de maig, es farà un inventari de l’estat del camí que, malgrat que Segura assegura que “és bo”, permetrà veure “quines mesures cal realitzar”. En aquest sentit, Karina Bejar, tècnica responsable de la ruta fins al 2017, reconeix que és un àmbit en el qual fa anys que s’està treballant però que “no és gens fàcil tenint en compte que són prop de 400 quilòmetres d’itinerari” entre el Camí dels Bons Homes i el Camí de l’Últim Càtar, branca paral·lela de l’itinerari.
ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here