violacio
Imatge de la concentració del dijous a Lleida contra la sentència del cas Manada

El 26% de les dones que van denunciar el 2017 que havien patit una violació eren menors d’edat. Són quasi 200 noies i nenes.

El 2017 es van denunciar a Catalunya 757 agressions sexuals, setze casos més que el 2016 (augment del 2,2%), i des del 2013, quan van arribar a les comissaries 609 violacions, han incrementat un 24,3%.

Són dades dels Mossos d’Esquadra, que atribueixen aquest augment a l’aflorament de part de la xifra negra que caracteritza les violències sexuals. Pel que fa als abusos sexuals, el 32% de les víctimes eren dones menors d’edat i se’n van denunciar 1.084 casos en total el 2017.
En una entrevista amb l’ACN, el portaveu dels Mossos, l’inspector Albert Oliva, insisteix en la importància de denunciar les agressions i els abusos sexuals i remarca que a les comissaries eviten la doble victimització amb procediments protocolitzats: “Seria una mala praxi policial fer repetir catorze vegades la mateixa declaració a víctimes d’aquests fets tan delicats”. També destaca el treball de formació, sobretot dels més joves, per prevenir les violències sexuals.
L’inspector Albert Oliva detalla que el 48% de les persones denunciades per haver violat una dona el 2017 a Catalunya tenien entre 17 i 33 anys. En el cas dels abusos sexuals, el 42% es trobaven en aquesta franja d’edat. Són dades que els Mossos d’Esquadra han facilitat a l’ACN després de publicar el balanç delinqüencial.

Més de la meitat de les violacions, concretament el 58%, van tenir lloc a l’interior d’habitatges; el 27%, en espais públics; el 10%, en establiments; el 3%, en altres tipus de centres i també el 3% en mitjans de transport o punts que hi estan associats, segons recull el balanç delinqüencial de l’any passat. El 47% dels abusos sexuals que es van denunciar el 2017 havien tingut lloc dins d’una casa i el 27%, en espais públics.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here