Dures imatges que s’han anat repetint en els darrers mesos arreu de Catalunya: els llaços grocs, que no han de ser del gust de tothom, han provocat diferents episodis on alguns ciutadans han decidit arrencar-los amb diferents elements com tisores, cúter o, com en aquest cas, ganivets.

Les imatges són a Lleida, a l’entrada dels Camps Elisis per la part d’avinguda de les Garrigues. L’home, vestit amb un curiós barret del “Far West” i acompanyat de dos gossos, arrencar els llaços grocs per la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats, quan es increpat per un vianant que alhora enregistra el moment.

Un cop s’adona que l’estan gravant i increpant s’atansa amenaçant explícitament amb el ganivet, tot i que per sort aquesta amenaça no va a més.

Lleida, ciutat plena de llaços

Els Comitès de Defensa de la República (CDR) de Lleida han sortit en diferents dies als sis barris de la ciutat per omplir carrers i places de llaços grocs per reclamar l’alliberament dels independentistes presos i el retorn dels qui estan a l’estranger.

Els passat 8 de març, tots els grups van confluïr a la plaça de Cervantes, triada per ser el lloc on es va erigir l’antiga presó provincial i el monòlit franquista. Els CDRs asseguren que “la lluita d’un poble s’expressa també en el seu espai públic” i amb aquesta acció batejada com #EnllacemLleida van voler tenyir Lleida de groc “contra la normalització de l’excepció”. No hi va haver incidents però, segons fonts dels Comitès, la Guàrdia Urbana va identificar alguns dels participants de les columnes de Cappont i Guindàvols i els han demanat que no continuessin penjant els llaços.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here